O seară care se anunţa promiţătoare a fost din păcate stricată de lucruri care nu depind de echipa noastră. Meciul Politehnica Timişoara – Petrolul Ploieşti, din runda a 17-a a Ligii 2, a fost întrerupt în două rânduri din cauza unor probleme tehnice ale nocturnei de pe stadionul „Dan Păltinişanu”. În minutul 36, imediat după ce a survenit a doua înrerupere a partidei, arbitrul întâlnirii, Iulian Călin, a decis oprirea definitivă a jocului.

Partida din această seară a început destul de spectaculos, atât în tribune, cât şi pe gazon. Prima dată nocturna s-a stins în minutul 7. Meciul s-a reluat după zece minute, dar problema a fost rezolvată doar temporar. Reveniţi de la vestiare, alb-violeţii au ţinut piept cu brio adversarului şi şi-au creat ocazii. Prima şansă mare de gol i-a aparţinut lui Oanea, al cărui şut a fost respins greu de Avram. Pe contraatac oaspeţii puteau înscrie prin Bratu, în acelaşi minut 24 de joc, dar acesta s-a precipitat în faţa porţii. Din păcate, strădaniile celor care au muncit pentru un restart bun de sezon au fost blocate de elemente care nu ţin de ei.

În minutul 36 nocturna s-a oprit din nou iar arbitrul întâlnirii a decis să pună capăt jocului, cu consecinţe importante pentru clubul nostru. O decizie în acest sens urmând să fie luată de Comisia de Disciplină şi Etică a Federaţiei Române de Fotbal.

POLITEHNICA: Păduraru – D. Radu, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – D. Andrei, Ignea, Lazăr, Oanea – Ursu. Rogosic. Pe bancă: Devenish-Meares – Bocşan, Plumbuitu, Zaluschi, Iamandache, Sîntean, Gerbi, Olariu, Vukoje. Antrenor: Nicolae Croitoru.

Petrolul: Avram – Pîrvulescu, Huja, Vrhovac, Țicu (cpt.) – Cebotaru, Seto – M. Bratu, Tucaliuc, Dr. Gheorghe – Diarra. Pe bancă: Moroz – Boțogan, Jarovic, Mih. Constantinescu, Saim Tudor, Prejmerean, Alb. Olaru, V. Lică, M. Chindriș. Antrenor: Nicolae Constantin.

„O seară foarte tristă şi… se anunţa de aseară tristă, pentru că şi aseară am venit la antrenament şi nu am reuşit să facem antrenament din cauza nocturnei. Deci problemele existau. Normal că existau anumite temeri. Am zis aseară: ce se întâmplă mâine dacă pică din nou… dar s-a întâmplat. E păcat, e păcat pentru că era un joc dificil, suntem în situaţia în care suntem şi pur şi simplu nu putem să ne apărăm şansele şi să ne câştigăm punctele acelea. Poate nu le câştigam astăzi, dar cel puţin aveam şansa să luptăm pentru ele şi eu cred că atât cât s-a jucat am demonstrat lucrul acesta pe teren. Din păcate sunt lucruri care nu ţin de noi şi nu putem să le controlăm (…) Ce mă interesează acum e că sunt acolo nişte jucători în vestiar, care, sigur sunt frustraţi, şi-ar fi dorit să joace, şi-ar fi dorit să câştige punctele pe teren, s-au pregătit pentru asta atâta timp şi nu au avut posibiltiatea. Cred că acesta e lucrul care contează”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii.

„Atât cât s-a jucat, 31-32 de minute, am făcut un joc bun, împotriva unui adversar valoros, cel mai bun din Liga 2, ne-am creat nişte situaţii de gol şi nişte situaţii importante, cred că era un joc care promitea din punctul ăsta de vedere… Este clar că (jucătorii) trebuie remontaţi, ne aşteaptă alte două jocuri foarte dificile. Avem deplasarea la Chiajna, mergem la un redebut ca să spun aşa, că acesta nu-l putem numi joc. O să rămânem în continuare în pregătire şi o să rămânem concentraţi pe problemele pe care le avem noi de rezolvat…”, a mai precizat tehnicianul alb-violeţilor.

Reamintim că proprietarul arenei este Consiliul Judeţean Timiş, iată mesajul transmis de acesta reprezentanţilor mass-media după finalul partidei:

„Instalația electrică este veche, se pare că e vorba de un scurtcircuit la unul sau mai mulți stâlpi ai nocturnei. Vom evalua amănunțit situația mâine pentru a identifica sursa întreruperilor, cu intenția de a repara definitiv defecțiunile. Regretăm situația creată și cerem scuze publicului și echipei”.

Clubul nostru va analiza „la rece” cele întâmplate în această seară şi va lua în perioada următoare deciziile care se impun.

Foto: Sebastian Tătaru