În etapa șase a Ligii I, programată inițial pentru data de 14 octombrie, Politehnica Timișoara s-a deplasat în capitala țării pentru întâlnirea cu echipa Fair-Play. A fost un meci cu perioade extrem de diferite între ele, la finalul căruia echipa bucureșteană păstrează acasă cele trei puncte puse în joc, după victoria cu scorul de 3-1.

Meciul a început practic cu scorul de 1-0, după ce Valentina Petre a executat direct pe poară o lovitură liberă de la mare distanță în minutul 2. Carolina Solonca face 2-0 în minutul 10, care reia lobat spre poartă după o centrare venită de pe partea dreaptă care a depășit apărarea noastră și o neînțelegere la respingerea mingii între Pavel și Hațegan. Aceeași Solonca face 3-0 trimițând în plasă balonul respins în primă fază de Cosmina Roșu după o lovitură liberă executată de Valentina Petre. După acest moment echipa noastră și-a mai revenit, a intrat în joc, având posesie mult peste a gazdelor, însă lipsa de luciditate în faza de atac nu a adus la ocazii periculoase.

Repriza a doua a fost dominată de Politehnica Timișoara, însă din păcate abia la finalul meciului am reușit să marcăm prin Cristina Sucilă, cu un șut din afara careului în minutul 82. Gazdele au mai avut câteva ocazii, cea mai mare fiind tot pe final de meci când Andreea Șepețan a respins de pe linia porții, evitând astfel golul patru.

În urma acestui rezultat, Politehnica Timișoara se află pe locul șase în clasament, cu șase puncte, fiind tot la atâtea distanță de locul cinci ocupat de CSM Alexandria. Duminică, pe Stadionul Știința, de la ora 11:00 echipa noastră primește vizita echipei Heniu Prundu Bârgăului.

”A fost un meci cu două perioade total diferite – primele 25 de minute în care noi am făcut câteva greșeli foarte mari și echipa gazdă a știut să profite de ele, după care am intrat în joc, am avut posesie foarte bună, am avut câteva oportunități de a marca, însă am reușit să o facem doar pe final de joc, neavând suficientă luciditate în fața porții. A fost un joc pe care nu ni-l doream, pentru care nu eram pregătiți, avem multe jucătoare absente – accidentate, jucătoare la Echipa Națională U17. Noi am cerut să jucăm pe data de 3 noiembrie. Din păcate, Comisia de Fotbal Feminin și Comisia de Competiții schimbă regulile și programul după începerea competiției, un lucru anormal. Cu toate acestea, noi trebuia să facem față, să jucăm de la început și poate că lucrurile ar fi stat altfel.

Avem în continuare inconstanță, avem în continuare perioade bune și perioade proaste, însă sunt încrezător că vom reuși să reglăm aceste lucruri și în momentul în care vom avea tot lotul valid, echipa se va exprima mult mai bine în teren. Ne așteaptă duminică un meci foarte greu cu Heniu acasă, o echipă cu un lot extrem de experimentat, însă noi vom pregăti cât putem de bine jocul și sperăm să facem un joc bun, să aducem cele trei puncte în visteria noastră și să îi bucurăm pe suporterii Politehnicii Timișoara” a declarat după meci managerul Mirel Albon.

Fair-Play București: 1. Ana Șerbănică – 9. Alisa Rujovic, 4. Alexandra Lăzărean, 5. Alexandra Anghel, 6. Teodora Șerbănuță, 20. Iustina Rezeanu, 8. Miruna Huțanu, 3. Valentina Petre, 7. Daniela Preda, 17. Elena Frîncu, 14. Carolina Solonca. Antrenor: Daniel Grigore

Rezerve neutilizate: 2. Simina Podgoreanu, 13. Gabriela Ionaș, 18. Daria Nedelcu

Politehnica Timișoara: 12. Rebeca Pavel (30. Cosmina Roșu 13′), 14. Anda Jivan, 5. Teodora Meluță (cpt.), 15. Denisa Hațegan, 6. Denisa Heisu, 4. Cristina Codrescu (11. Larisa Grigore), 24. Cristina Sucilă, 10. Nikoleta Kurja (27. Genoveva Roșie 33′), 7. Florentina Ancăș (13. Adina Rognean 72′), 23. Melisa Șodinca (2. Anca Dobai 72′), 19. Andreea Șepețan. Antrenor: Mirel Albon

Rezerve neutilizate: 25. Maria Ceaușu.