Politehnica s-a reîntâlnit astăzi pe arena „Ştiinţa” cu o mai veche cunoştinţă din Liga 3 – Metalurgistul Cugir, clasată acum pe poziţia a doua în Seria a 9-a. Pentru prima dată în jocurile de verificare din noul an alb-violeţii au primit gol, dar echipa noastră s-a impus în cele din urmă cu 4-2 (2-1) prin reuşitele lui Erik Gerbi, Denis Giosu, Doru Andrei şi Balsa Rogosic.

Prima şansă notabilă de gol i-a aparţinut lui Ursu (min. 16), care a deviat cu capul o minge trimisă din careu, dar balonul a trecut pe lângă bara din dreapta lui Opric. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 24, în urma unei lovituri libere expediate în vinclu de către Păcurar. Poli a replicat după nouă minute prin Gerbi, care a egalat cu un şut pe jos, în cros, după ce a fost angajat pe culoar de Ursu. La nici două minute distanţă Giosu (35) a făcut 2-1 pentru echipa noastră, cu o reluare cu piciorul din careu în urma cornerului executat de Zaluschi. Gerbi (38), gol anulat pe motiv de henţ, respectiv Ursu (39), şut plasat deturnat în corner, puteau mări avantajul.

În partea secundă Nicula (49) a irosit o şansă mare de gol pentru oaspeţi. Alb-violeţii au fost mai insistenţi în jumătatea adversă şi Doru Andrei (66) a înscris pentru 3-1, cu un şut cadrat din careu în urma unei acţiuni colective la care Sîntean a fost omul cu ultima pasă. Atât Andrei, cât şi Sîntean au mai avut oportunităţi de a marca. Apoi oaspeţii au profitat de o eroare defensivă şi au redus din handicap prin Udrea (83). La nici două minute distanţă însă Rogosic a refăcut diferenţa de două goluri şi a stabilit totodată scorul final cu o finalizare din interiorul careului.

Echipa noastră a fost lipsită în continuare de serviciile lui Bîrnoi, Ignea şi Mera, în timp ce Păduraru a fost la rândul său menajat după o lovitură primită la Hunedoara.

Ultimul amical al Politehnicii în presezon va fi sâmbătă, 19 februarie, cu CSC Ghiroda şi Giarmata Vii.

POLITEHNICA: Devenish-Meares (72, Cuzmanovici) – Plumbuitu (46, Sofran), Giosu, Bocşan (46, Scutaru), Oanea (22, Pamfile; 68, Erceanu) – Ursu (46, D. Andrei), Lazăr (46, Iamandache), Zaluschi (46, Bakoş), Vukoje (46, D. Radu) – Gerbi (74, Rogosic), Olariu (46, Sîntean). Antrenor: Nicolae Croitoru.

Metalurgistul Cugir: Opric – Haj, Vlădia, Grozav, Neagu – Păcurar, Boldea – Taban, Şaucă, Nicula – M. Lupu. Au mai intrat: Perjeriu – Selagea, Contra, S. Itu, Andriuc, Udrea şi Al. Rus. Antrenor: Lucian Itu.

„Nu neapărat că a fost o descătuşare, sunt lucruri pe care le lucrăm în antrenament. Eram şi noi preocupaţi pentru că în precedentele două jocuri nu am avut foarte multe realizări. Ceea ce lucram la antrenament se regăsea în joc doar parţial, doar anumite aspecte. Astăzi ne-au ieşit şi, sigur, este mult de lucru în continuare. Nu neapărat că schimbăm foarte multe, dar încercăm să venim cu un plus pe faza ofensivă, păstrând în acelaşi timp siguranţa şi disciplina pe organizarea defensivă (…) Dacă ar fi după mine aş vrea să dăm câte trei goluri în fiecare meci. Pe fiecare din momentele jocului mai avem de lucru. Şi pe organizare defensivă, chiar dacă în toate aceste meciuri adversarii nu şi-au creat foarte multe ocazii de gol sau deloc. Chiar şi golurile pe care le-am primit azi nu au venit pe acţiuni ale adversarului care ne-a pus în dificultate, au fost nişte greşeli individuale. Dar sigur, pot apărea în această perioadă. Dacă vorbim de atac, vrem să ne creăm cât mai multe ocazii, să avem consistenţă. Sunt sigur că lucrurile acestea se vor rezolva, însă preocuparea e să se rezolve cât mai repede căci mai avem două săptămâni până începe campionatul. Dacă discutăm de tranziţie, la fel, suntem interesaţi. Ne bucurăm că şi azi am reuşit să înscriem pe astfel de momente, când recuperăm mingea şi reuşim să surprindem adversarul pe contraatac. Întotdeauna este loc de mai bine. E foarte bine că avem atitudinea necesară să încercăm şi să avem progres de la săptămână la săptămână…”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii.

„Ne bucurăm că nu avem foarte mulţi jucători accidentaţi, căci în afară de Ignea şi de Oanea, din păcate azi, în rest cei care au avut probleme au avut din alte motive”, a mai precizat Croitoru cu referire la indisponibilităţi.