În etapa a treia de play-off Politehnica Timișoara a jucat în deplasare cu Fair-Play București, echipă în fața căreia a pierdut în prima parte a sezonului. De data aceasta însă, conducând ostilitățile de primul până la ultimul fluier, Poli Timișoara revine în Banat cu toate cele trei puncte.

Scorul a fost deschis rapid de Teodora Meluță dintr-un penalty obținut tot de ea, în urma unui fault făcut asupra ei de portarul Ana Șerbănică chiar la prima noastră fază de atac. Deși a atacat în valuri, Politehnica Timișoara a reușit să își majoreze avantajul abia în minutul 24, când Clara Roșu a trecut de toate adversarele întâlnite în cale pe partea dreaptă și a centrat perfect pentru lovitură de cap a Melisei Șodinca, venită singură în careu. Trei minute mai târziu, aceeași Clara Roșu execută perfect un corner și Denisa Hațegan trimite balonul în plasă cu o lovitură de cap, stabilind astfel și scorul la pauză, 3-0.

Politehnica începe mai moale a doua repriză și Fair-Play reușește să reducă din diferență prin Rezeanu Iustina după o greșeală în defensiva noastră. Dar acesta a fost și semnalul în urma căruia jocul a revenit la scenariul primei părți, în care Poli a atacat continuu poarta adversă. După ce ratează o ocazie imensă, Anda Jivan se revanșează în minutul 64 și marchează în urma unui corner executat de Genoveva Roșie. După două assist-uri, Clara Roșu marchează în minutul 68 cu un șut superb din afara careului. Scorul final de 6-1 este stabilit în minutul 82, când Genoveva Roșie ia acțiunea pe cont propriu, șutează de la marginea careului, iar portarul scapă balonul în poartă.

Meciul cu Fair-Play București a reprezentat debutul în echipa de senioare pentru junioarele Corsei Bianca, născută în anul 2007, și Năstăsoiu Ionela, născută în 2006 și venită în această primăvară la Politehnica Timișoara.

„O victorie importantă pentru noi, dar jocul echipei mă bucură mai mult decât scorul. Începem să avem o circulație bună a jucătoarelor și a mingii, avem foarte multe situații de a marca, ajungem cu ușurință în fața porții adverse, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure, să ne dea speranțe pentru viitor că vom putea juca și mai bine de atât. De asemenea, mă bucură faptul că am făcut ușor trecerea de la teren sintetic la teren de iarbă. Fetele s-au adaptat rapid, într-o săptămână am reușit să le facem să se obișnuiască cu această suprafață de joc, la modul cum sare mingea, ce viteză are mingea și, pe un teren greu, care la începutul jocului era înghețat, au reușit să paseze foarte bine, să dribleze, să controleze foarte bine mingea și să fim echipa care a controlat jocul.

Ne așteaptă două meciuri foarte grele cu cele mai bune echipe din campionat, însă avem timp să le pregătim și să facem o figură frumoasă, mai ales că ne-am apropiat la două puncte de podium. Vrem să ne luptăm până în ultima etapă pentru a obține medalii încă din primul an de Politehnica Timișoara” a declarat după meci managerul Mirel Albon.

Următorul meci oficial al Politehnicii Timișoara este programat pentru data de 20 aprilie, întrucât meciul cu Heniu Prundu Bârgăului din acest weekend a fost amânat pentru data de 23 aprilie.

Fair-Play București: 1. Ana Șerbănică – 4. Alexandra Lăzăreanu (cpt.), 20. Iustina Rezeanu, 6. Teodora Șerbănuță, 8. Miruna Huțanu (15. Miruna Cristea 73′), 13. Gabriela Ionaș, 2. Carolina Solonca, 17. Elena Frîncu, 11. Mihaela Mardari, 3. Elena Vasile (9. Andreea Ceasar 86′), 10. Anda Ion (7. Clara Bobosatu 68′).

Rezervă neutilizată: 18. Cătălina Enache

Politehnica Timișoara: 1. Sara Câmpean – 5. Teodora Meluță (cpt.), 15. Denisa Hațegan (26. Bianca Corsei 82′), 4. Cristina Codrescu, 7. Florentina Ancăș, 24. Cristina Sucilă (25. Ionela Năstăsoiu 86′), 10. Nikoleta Kurja (13. Adina Rognean 66′), 27. Genoveva Roșie, 14. Anda Jivan (11. Larisa Grigore 66′), 8. Clara Roșu, 23. Melisa Șodinca (21. Rianna Fratuțescu 82′).

Rezerve neutilizate: 30. Cosmina Roșu, 2. Anca Dobai