Miercuri, 17 noiembrie, pe Stadionul Știința s-a jucat Politehnica Timișoara – Piroș Security Arad în șaisprezecimile Cupei României. Politehnica Timișoara se oprește în faza șaisprezecimilor după înfrângerea cu 2-0, cele două goluri fiind marcate în partea a doua a meciului.

În prima repriză Politehnica a avut ocaziile mai mari, prin Anda Jivan și Nikoleta Kurja, dar cea mai mare i-a aparținut Cristinei Sucilă care a șutat peste poartă din câțiva metri. Echipa din Arad a beneficiat de câteva lovituri libere, însă balonul nu a ajuns periculos pe spațiul porții.

La scurt timp după revenirea de la cabine, în minutul 50, Melisa Olariu prelungește un balon trimis în față de Lidia Șuveț, iar Salwa Mansour pătrunde în careu și șutează spre poartă, mingea trecând linia porții din bara transversală. Au urmat apoi încercări ale Politehnicii de a reveni în joc, însă în minutul 72 tot echipa oaspete înscrie, de data aceasta prin Elisa Bozian, care trimite în plasă un balon respins în primă fază de Sara Câmpean. Cea mai mare ocazie a reprizei secunde i-a aparținut Clarei Roșu, care a șutat în transversală mingea centrată din lovitură liberă de Teo Meluță.

„Este o înfrângere dureroasă, cred că puteam mai mult. Am încercat să jucăm, din păcate nu am reușit să punem în practică ceea ce ne-am dorit, ceea ce am lucrat la antrenamente. Am intrat de la început într-un joc de uzură, într-un joc de luptă, care clar a avantajat echipa din Arad. Oricât am încercat să le fac pe fete să schimbe modelul de joc, să aibă curajul de a pasa, de a juca ce am făcut în ultimele etape, nu am reușit. Nu știu de ce această schimbare în felul lor de a trata jocul. Nu pot spune că nu și-au dorit, însă am avut puține realizări. Eu chiar speram ca în repriza a doua să fim mai proaspete decât ele și să avem mai multe ocazii. Din păcate, nu a fost deloc așa. Trebuie să analizăm ce se întâmplă, este clar că nu avem constanță, este clar că, în momentul în care scorul nu este cel pe care ni-l dorim, nu avem liniștea mentală să construim, să jucăm ceea ce vrem, vom încerca să îmbunătățim și din acest punct de vedere.

Regret foarte mult, îmi doream să mergem cât mai departe, e o competiție care ne interesa. Este greu să ne gândim că am fi putut câștiga Cupa României, în condițiile în care sunt echipe ca și Olimpia Cluj sau Heniu Prundu Bârgăului, ambele cu loturi foarte valoroase, foarte experimentate și numeroase, însă ne doream să avem un parcurs cât mai lung, să ajungem până în fazele superioare. Din păcate, părăsim competiția mult prea repede, sper să învățăm din meciul de astăzi și în perioada care urmează să jucăm cât se poate de bine, să prindem play-off-ul, să ne organizăm mult mai bine, să avem în a doua parte a campionatului mult mai puține jucătoare accidentate și să reușim să facem un joc care să mulțumească acest minunat public, care a fost și astăzi alături de noi și care cred că merită mult mai mult” a declarat la finalul jocului managerul Mirel Albon.

Politehnica Timișoara: 1. Sara Câmpean – 7. Florentina Ancăș, 22. Nicol Dincă-Vuia, 4. Cristina Codrescu, 6. Denisa Heisu (2. Anca Dobai 56′), 5. Teodora Meluță (cpt.), 10. Nikoleta Kurja (8. Clara Roșu 56′), 27. Genoveva Roșie (19. Andreea Șepețan 61′), 14. Anda Jivan (20. Roxana Dovîncescu 76′), 24. Cristina Sucilă, 23. Melisa Șodinca.

Rezerve neutilizate: 30. Cosmina Roșu, 15. Denisa Hațegan

Piroș Security Arad: 1. Maha Shehata – 17. Andrea Balaș (7. Mariana Voinea 87′), 8. Estera Prunar (3. Andrada Jardea 90+1′), 9. Lidia Șuveț, 91. Mansour Salwa (11. Andrada Vanu 90+4′), 33. Adelina Ion, 16. Lidia Cauni, 10. Melisa Olariu, 5. Andree Tomescu (cpt.), 55. Carla Kugler, 19. Elisa Bozian.

Rezerve neutilizate: 14. Manuela Jula.