Alb-violeţii abordează cu încredere jocul de duminică, din deplasare, cu Concordia Chiajna, una dintre candidatele la promovare în Liga I. Deşi Politehnica nu are o situaţie liniştitoare în clasament, antrenorul Nicolae Croitoru consideră că elevii săi pot lupta de pe poziţii egale cu orice adversar.

„Ne aşteaptă un joc dificil. Este o etapă cu o încărcătură aparte şi jocul nostru face parte din această categorie. Întâlnim un adversar care, pentru a prinde unul dintre locurile de play-off şi a rămâne în obiectiv, acela de a promova în Liga I, trebuie să acumuleze trei puncte în următoarele două etape, cum în ultima etapă pentru ei urmează un joc extrem de dificil la Buzău, atunci e clar că jocul de duminică are o importanţă deosebită. Chiar dacă etapa trecută au pierdut destul de clar la Cluj. Consider că a fost un accident. E greu de crezut că o echipă care a încasat în 16 etape de campionat doar şase goluri şi două în toate jocurile din deplasare, reuşeşte, în ghilimele, să primească intr-un singur joc patru goluri. Consider că a fost un accident. E clar că şi la ei a fost o săptămână destul de furtunoasă. Chiar cu schimbări la nivel de banca tehnică şi cred că vor aborda jocul destul de motivaţi. De partea cealaltă, şi noi venim cu mare nevoie de puncte. Jocul cu Petrolul ne-a pus în imposibilitatea de a lupta pentru punctele puse în joc. Sperăm ca jocul de la Chiajna, chiar dacă este unul dificil, să arate că suntem o formaţie în creştere şi că suntem o formaţie care poate emite pretenţii de a juca de la egal la egal cu orice adversar. Chiar dacă este un joc dificil, eu sper să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor, şi, să reuşim şi un joc bun şi să câştigăm punct sau puncte”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii.

„Este greu de precizat acum, nu ştiu dacă din punct de vedere al filosofiei de joc se pot face schimbări majore într-un interval scurt de timp. Dar e clar că mental schimbarea de antrenor poate înfluenţa pozitiv”, a adăugat Croitoru despre faptul că gazdele şi-au schimbat antrenorul principal după eşecul dur, scor 0-4, la Cluj, cu Universitatea, Ianis Zicu luându-i locul lui Claudiu Niculescu.

După cum se ştie, Politehnica – Petrolul, jocul din runda 17, a fost întrerupt definitiv în minutul 38, la scorul de 0-0, din cauza instalaţiei de nocturnă de pe arena „Dan Păltinişanu”. „A existat acea frustrare după joc, însă eu cred că şi acea parte din joc, cele 37-38 minute ne-au dat încredere că lucrurile evoluează aşa cum noi ne-am propus şi că putem aborda la fel celelalte jocuri. Consider că echipa a practicat un joc bun împotriva unui adversar, poate cel mai bun din campionat”, a conchis Nicu Croitoru.

„Nu neapărat că trebuie să-i înrăim, considerăm că trebuie să fie o schimbare în joc raportat la ce s-a intâmplat în prima parte de campionat. Consider că avem o echipă valoroasă, tânără, chiar foarte tânără, doar dacă ne gândim la media de vârstă, undeva la 23 de ani şi 8 luni. Avem jucători foarte motivaţi. Atât pentru jocurile care urmează, dar şi motivaţi pentru a face performanţă. Pe de altă parte avem jucători cu experienţă, care fac parte din istoria clubului şi care sigur îşi doresc să participe la această evoluţie a echipei”, Nicolae Croitoru, antrenor principal Politehnica Timişoara

Politehnica va fi lipsită în Ilfov de serviciile căpitanului Ioan Mera (suspendat), în timp ce Alin Ignea e incert din cauza unei accidentări.

Partida Concordia Chiajna – Politehnica Timişoara se dispută duminică, de la ora 12:30 (televizată Digisport 1, Look Sport+, Telekom Sport 1), în etapa a XVIII-a a Ligii 2. Ilfovenii sunt pe locul 4, cu 32 de puncte, în timp ce alb-violeţii ocupă poziţia a 15-a, cu 20 de puncte.