Suntem încântaţi să anunţăm că Politehnica Timişoara a ajuns la un acord cu Nicolae Croitoru pentru preluarea funcţiei de antrenor principal.

„Mă simt onorat pentru această numire. Aş putea să spun că educaţia fotbalistică am început-o, ca şi copil, cu cluburi precum Politehnica Timişoara. Eu am prins perioada aceea când şi CS Târgovişte era în prima ligă şi se duela cu Păltinişanu, Nedelcu şi aşa mai departe… Politehnica Timişoara e emblema Banatului şi nu numai. Am acceptat pentru că este un proiect foarte serios şi eu îmi doresc şi sunt convins că vom face lucruri foarte frumoase”, a declarat Nicolae Croitoru.

„Pe marea majoritate a jucătorilor îi cunoşteam pentru că i-am avut adversari de-a lungul timpului. Îmi amintesc foarte bine acel joc (Politehnica – Chindia, scor 3-4, în prima etapă a sezonului 2016-17), mi-a rămas întipărită în minte galeria de la meciul de atunci, pentru că m-a impresionat. Mai ales că eu urmărisem parcursul echipei începând din Liga a V-a şi cred că este în continuare un caz unic în fotbalul românesc, în care suporterii să aibă o contribuţie aşa de importantă la revitalizarea unei echipe. Iar legat de acel joc, chiar au avut o contribuţie importantă, au împins efectiv echipa de la spate în repriza a doua, la 0-4 totul părea jucat, dar dintr-o dată meciul a sărit în aer”, a precizat Nicolae Croitoru.

Nicolae Croitoru s-a născut pe 15 februarie 1967, la Târgovişte (Dâmboviţa). Deţine licenţa UEFA PRO şi a mai activat ca antrenor principal la Urban Titu, Chindia Târgovişte şi FC Pucioasa. Cu formaţia din Târgovişte a promovat în Liga 2 (2014-15) şi a participat de asemenea la barajul de promovare în Liga I din vara lui 2018 (pierdut cu Voluntari la lovituri de departajare). La începutul carierei de antrenor a câştigat titlul naţional U19 cu CSS Târgovişte.