Alb-violeţii nu au reuşit să obţină niciun punct nici din deplasarea de astăzi din Ardeal. A fost Unirea Dej – Politehnica Timişoara, scor 2-0, rezultat stabilit încă de la pauză în meciul care a contat pentru etapa a 12-a a Ligii 2.

Echipa noastră a avut o mare ocazie după nouă minute de joc, dar Gerbi a trimis în blocaj după un assist de la Ursu, care a fost busculat din spate. Gazdele au deschis scorul în minutul 21 în urma unei faze foarte ciudate. Manole a trimis dintr-o lovitură liberă acordată uşor, mingea a fost deviată din spatele unui coleg iar Frăsineanu a săltat balonul peste Harrison, ieşit în întâmpinare, balonul a fost respins de undeva de pe linia porţii iar steagul a fost ridicat de la margine. Arbitrul Andrei Ţiţii a acordat gol pentru gazde la capătul fazei în ciuda protestelor.

Peste un sfert de oră Blaj, aflat pe linia de fund, a obţinut un penalty după o intervenţie a lui Mera. De la punctul cu var a transformat Manole, cu un şut în dreapta lui Harrison, care intuise direcţia, dar nu a putut opri balonul.

Politehnica a avut apoi mai mult posesia, dar nu a găsit soluţiile potrivite în atac. Ursu, cu un sfert de oră înainte de final, aflat în unghi în interiorul careului, a avut una dintre ultimele acţiuni notabile ale partidei.

După acest eşec echipa noastră rămâne pe locul 15, cu zece puncte după 12 partide din Liga 2 2021-22. Următorul joc al Politehnicii va fi sâmbăta viitoare, pe teren propriu, cu Şelimbăr.

Unirea Dej: Răilean – Al. Rus, Kereki, D. Pop, Chira – Burdeţ, Cocian (60, Ad. Pop), Al. Militaru – Frăsineanu (88, B. Vlad), Blaj (cpt., 75, Al. Pop), M. Manole (88, P. Popescu). Pe bancă: Cl. Chindriş – R. Papp, An. Peter, Meszaros, Roş. Antrenor: Dragoş Militaru.

POLITEHNICA: Harrison – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – D. Radu (46, Bîrnoi), Lazăr (71, Zaluschi), Ignea D. Andrei – Ursu, Gerbi (46, Haţegan; 78, Bocşan). Pe bancă: Păduraru – Moţiu, S. Costea. Antrenor: Nicolae Croitoru.

„Aşa cum ne aşteptam, a fost un joc dificil, în primul rând pentru că a venit la o distanţă foarte mică de jocul cu Rapid, în care consumul de energie a fost foarte mare. Am început bine jocul, am avut o ocazie imensă, la 0-0, la o acţiune a lui Ursu şi o ratare a lui Gerbi, din poziţie foarte foarte bună. Apoi, am primit două goluri. Unul dintr-o lovitură liberă care, din punctul meu de vedere nu a existat. O minge deviată şi după aceea şi o poziţie suspectă de ofsaid. Nu aş vrea să mă pronunţ, aş vrea să văd faza, dar clar din punctul meu de vedere nu a fost fault la acea lovitură liberă. Şi la scurt timp… un penalty. Am încercat să revenim în joc în repriza a doua. Din păcate chiar dacă în majoritatea timpului am stat în jumătatea adversă, nu am reuşit să ne creăm ocazii clare de gol. Am avut o bară, la lovitura de cap a lui Mera, dar şi la aceea s-a dictat fault în atac, un fault care din punctul meu de vedere nici n-a existat”, Nicolae Croitoru, antrenor principal Politehnica Timişoara