Politehnica Timişoara dispută sâmbătă, 21 mai, ultimul meci oficial al acestui sezon. Alb-violeţii joacă pe stadionul „Tineretului” cu FC Braşov, returul barajului pentru evitarea retrogradării din Liga 2. Alb-violeţii nu au alt gând în afara victoriei care să asigure sportiv rămânerea echipei în eşalonul secund.

„Pot să vă spun că mergem acolo ca să câştigăm. Sub orice formă, dar noi vrem să câştigăm. Avem o datorie şi trebuie plătită! Cu ajutorul băieţilor bineînţeles, căci ei sunt artiştii. Mergem să facem tot posibilul să câştigăm în 90 de minute. De gestionat, (sunt) puţine zile, ce puteam să facem, mergem mai departe… Încercăm să lucrăm puţin la psihicul lor. Să ne facem treaba în ciclul săptămânal pe care ni l-am propus şi sperăm să dea şi roade!”, a declarat Antonio Foale, antrenorul principal interimar al Politehnicii.

Precedentul joc oficial în care Toni Foale a fost la şefia băncii tehnice a echipei noastre e victoria cu Dacia Unirea Brăila din sezonul regular, scor 2-0, pe arena „Dan Păltinişanu”. Întrebat dacă acesta e cel mai greu moment dintre perioadele sale de interimat, tehnicianul a răspuns: „E şi situaţia în care suntem, este o situaţie mai dificlă, nu ne-am mai întâlnit cu situaţia aceasta. Sper ca împreună să putem trece şi de momentul ăsta greu şi să ajungem să ne salvăm prin propriile noastre forţe. Asta e cel mai important! Prea puţin contează ce face Liga sau Federaţia, care e cu punctele… noi vrem şi o să demonstrăm!”.

„Şi săptămânile trecute i-am simţit bine, din postura în care am fost (n.r. cea de antrenor secund). Acum, în aceste două zile sau câte sunt, simt aşa, o linişte, o concentrare şi din partea jucătorilor şi asta mă bucură, că nici lor nu le e totuna. Au răspuns bine la antrenamentele pe care le-am avut şi la efort şi ca organizare şi ca tot!”, a precizat Toni Foale despre pregătirea alb-violeţilor.

Politehnica va fi lipsită în această deplasare de serviciile lui Scutaru (suspendat de club), Oanea, Vukoje şi Zaluschi (accidentaţi).

„Cu siguranţă vom juca pentru a câştiga după rezultatul primului meci, trebuie să jucăm la potenţialul nostru maxim. E minimum ce putem face, să salvăm acest club de la retrogradare (…) Cu siguranţă nu suntem mulţumiţi de această situaţie. Am înţeles supărarea suporterilor, reacţia lor e îndreptăţită. Eu nu cred că nu am dat maximum, dar sunt momente în care nu-ţi iasă jocul şi lucrurile nu se leagă… Simt că în ultimele săptămâni ne-am antrenat bine, doar din cauza acestei situaţii, în care suntem destul de jos ca moral, nu ne ies lucrurile. În meciul cu Braşov ei au dat trei şuturi la poartă, din care au dat două goluri. Noi am avut şase-şapte ocazii şi mingea nu a intrat de câte ori trebuia în poartă… Încă nu mă gândesc ce va fi în vară. Primul obiectiv e să salvăm echipa de la retrogradare şi apoi mă voi gândi, nu voi mai avea contract”, a spus şi Erik Gerbi. Atacantul italian e marcatorul singurului gol din meciul disputat de echipa noastră la Braşov în sezonul regular.

Partida FC Braşov – Politehnica Timişoara se dispută sâmbătă, 21 mai, de la ora 12:30. Jocul e transmis pe posturile Digi Sport 1, Prima Sport 1 şi Orange Sport 1. În tur, ardelenii s-au impus cu 2-1 pe arena „Ştiinţa”.

Foto – Antonio Foale (antrenor principal interimar), Erik Gerbi şi Cătălin Stănilă (preparatorul fizic al Politehnicii, care a tradus declaraţiile atacantului din italiană în română)