Fără şanse de a mai pătrunde în zona locurilor 1-4, echipa noastră s-a prezentat la Miercurea Ciuc în primul rând pentru onoare iar o victorie ar fi însemnat totodată şi un loc mai sus în clasament. A rezultat un 2-2 spectaculos între FK Csikszereda şi Politehnica, după ce gazdele au condus cu 2-0 la pauză.

Meciul din Harghita a început cu o ocazie mare în contul gazdelor, în minutul 2 Rotar trimiţând cu capul puţin pe lângă bara din dreapta lui Păduraru. Au urmat apoi mai multe şanse la poarta lui Gyenge. Popovici a şutat bine de la distanţă în minutul 9, fază la care s-a dictat însă ofsaid. Apoi, Radunovic (min. 24) a trimis pe lângă poartă, cu capul, după centrarea lui Ivanovici. Axente (28) a avut mingea în şase metri, dar a trimis moale balonul filtrat de acelaşi Radunovic.

Minutul 32 a adus în schimb primul gol al partidei în contul celor de la Csikszereda, în urma unui şut al lui Marvin Schieb din interiorul careului. Pinter (34) pentru ciucani, respectiv Ivanovici (37) pentru echipa noastră, au mai avut ocazii de a marca. Dar cel care a făcut-o până la urmă a fost argentinianul Juan Bauza, în primul minut al prelungirilor primei părţi, cu un şut pe jos după o nesincronizare în defensiva alb-violetă.

Repriza secundă nu a început spectaculos, dar Ivanovici (62) putea marca după un sfert de oră. Mijlocaşul timişorean a driblat şi portarul, dar nu a putut trece balonul şi de Apro, care a respins de lângă bară. La cornerul următor putea înscrie şi Mera, dar „capul” său a trecut peste transversală. Politehnica a redus din diferenţă până la urmă în minutul 71, când Radunovic a vrut să centreze pentru Plazonja, dar Kelemen, în încercarea de a respinge, a trimis defectuos în propria poartă. Mai mult, cu zece minute înainte de final, Ioan Mera a înscris cu capul pentru 2-2 după o „liberă” marca Ivanovici. Minutul 87 putea aduce reuşita câştigătoare pentru alb-violeţi, dar Plazonja a trimis peste poartă din unghi închis. Prelungirile au mai adus o mare oportunitate pentru Csikszereda, dar Păduraru s-a opus loviturii de cap trimise de Pinter din apropiere (90+2).

S-a terminat 2-2 astfel că Politehnica a încheiat play-off-ul Ligii 2 şi acest sezon cu 41 de puncte, pe poziţia a şasea, cu un punct mai puţin decât Csikszereda, care a ratat de asemenea accederea la barajul de promovare.

AFK Csikszereda: Gyenge * – Takacs, Kelemen, Apro, Bor – Savin (62, Bara *), Casiadi (62, Csuros) – Pinter, Bauza (75, T. Suciu **), Schieb (46, Jebari) – Rotar ** (75, Meszaros). Pe bancă: Karacsony ** – Csonka. Antrenor: Valentin Suciu.

Politehnica: Păduraru – Sofran * (46, Jurj *), Mera (cpt.), Bocşan, S. Popovici (62, Casado) – D. Radu **, Codrea, Coadă (37, Ignea), Ivanovici – Axente (62, Plazonja), Radunovic (76, Munteanu). Pe bancă: Cuzmanovici ** – R. Rus, D. Andrei *, Manea. Antrenor: Dan Alexa.

*- jucător U20; **- jucător U18

Foto: Sebastian Tătaru (arhivă)