Sâmbătă, 27 august, Politehnica Timișoara a primit pe Stadionul Știința vizita echipei Piroș Security Arad în prima etapă a Ligii I. Cu un lot mult schimbat față de anul trecut, Piroș Security nu a rezistat în fața Politehnicii, fetele noastre păstrând acasă cele trei puncte după victoria cu 11-0.

Prima repriză a meciului s-a jucat într-o singură jumătate de teren, arădencele nereușind să construiască nicio fază periculoasă. Scorul a fost deschis în minutul 8 de Roxana Mirea cu un șut de la 11 metri după o centrare venită din partea Teodorei Meluță. În minutul 16 Bianca Ienovan face 2-0 cu un șut de la mare distanță. După doar patru minute, Mirea reușește dubla după ce pătrunde în careu și balonul revine la ea din fundașul advers. Deși a ratat mai multe ocazii prin Kurja, Roșu sau Meluță, până spre finalul primei părți mingea nu a mai ajuns în plasă. În minutul 41, Kurja îi dă o pasă printre fundașii adverși Biancăi Ienovan, aceasta pasează în fața porții unde se află Anda Jivan și face 4-0. Aceeași Bianca Ienovan stabilește scorul de 5-0 la pauză trimițând balonul în poarta goală după o centrare a lui Meluță.

A doua parte a avut același scenariu ca și prima, cu Poli atacând în valuri. Primul gol vine în minutul 52 după un corner și este marcat de Antonia Bratu, care șutează din întoarcere. Șase minute mai târziu, Ienovan face un un-doi cu Ancăș, pătrunde în careu și șutează de la marginea acestuia, reușind astfel hat-trick-ul. După doar două minute, Jivan face dubla dintr-o situație de 1 la 1 cu portarul, după o pasă a Andreei Șepețan. În minutul 78, Melisa Șodinca marchează în poarta goală după o ieșire greșită a portarului arădean la pasa trimisă de Alexandra Boboc. În minutul 86, căpitanul Meluță face 10-0 dintr-un penalty obținut de ea, și tot ea îi pasează pe culoar Andei Jivan care stabilește scorul final cu un șut plasat.

11 goluri și Politehnica Timișoara obține primele trei puncte din această ediție a Ligii I. Din cauza acțiunii Echipei Naționale, urmează o pauză competițională, etapa a doua fiind programată pentru 11 septembrie, când Poli va juca în deplasare cu Ladies Târgu Mureș.

Politehnica Timișoara: 1. Câmpean – 5. Meluță (cpt), 28. Bratu, 22. Dincă-Vuia, 7 Ancăș (2. Anca Dobai 74′) – 4. Codrescu (19. Andreea Șepețan 58′), 10. Kurja (11. Larisa Grigore 64′), 26. Mirea – 14. Jivan, 16. Ienovan (23. Melisa Șodinca 64′), 8. Roșu (20. Alexandra Boboc 58′). Antrenor: Alin Paleacu (managerul Mirel Albon fiind suspendat pentru această etapă).

Rezerve neutilizate: 30. Roșu, 9. Cakovic, 15. Hațegan, 31. Scurtu.

Piroș Security Arad: 12. Shehata Maha – 10. Melisa Olariu (2. Silvana Wuchinger 46′), 17. Bianca Granados, 8. Andrada Ungur (20. Bianca Radu 67′), 5. Andreea Tomescu, 19. Elisa Bozian, 6. Loredana Cosma, 3. Georgiana Pozmac (23. Andrada Jarnea 83′), 55. Carla Kugler, 7. Andrada Yanu, 24. Gianina Stanoiev. Antrenor: Tibi Butura

Rezerve neutilizate: 14. Andreea Balaș, 9. Izabela Varga