Politehnica Timişoara înfruntă sâmbătă Dacia Unirea Brăila în runda a 9-a a Ligii 2 dintr-o postură nedorită de formaţie din a doua jumătate a clasamentului.

„Ne aşteaptă un joc precum toate celelalte, un joc greu, un joc pe care trebuie să-l tratăm cu toată seriozitatea. Să nu ne uităm în clasament. E un meci pe care suntem obligaţi să-l câştigăm”, a declarat Antonio Foale, antrenorul principal interimar al Politehnicii.

Toni Foale (57 ani), cel mai vechi membru al staff-ului alb-violet, a fost „principalul” echipei la startul noului proiect în anul 2012 şi se află la a treia perioadă de interimat. Printre cele mai notabile rezultate ale sale din această postură se numără victoriile cu Metaloglobus (scor 5-0 în deplasare!), Gloria Buzău (1-0 în deplasare) şi Petrolul Ploieşti (1-0 acasă), toate în eşalonul secund.

„Orice interimat e greu, pentru că vii fără să te aştepţi, dar e puţin mai dificil acum pentru că venim după nişte rezultate negative şi e mai greu de gestionat meciul acesta… Mergem numai la victorie în jocul de sâmbătă şi asta o vor demonstra băieţii. Eu sunt sigur că şi ei gândesc la fel ca şi mine”, a precizat tehnicianul polist.

„Mă bucur, sunt greu încercaţi”, a adăugat Toni Foale despre faptul că la meciul de sâmbătă vor putea participa totuşi suporterii vaccinaţi anti-Covid-19. „Eu ce mesaj pot să le dau: să fie aceiaşi şi să fie cum au fost şi până acum – aproape de echipă. Şi să rămână al 12-lea jucător, pentru că avem nevoie de ei ca de oxigen!”, a concluzionat antrenorul alb-violeţilor.

„O să fie un meci destul de greu pentru că în ultima perioadă nu am avut rezultatele pe care le-am aşteptat. Iar în ultimele etape, aţi văzut, finalurile de meci au fost dezastruoase pentru noi. În istoria fotbalului nu am văzut aşa ceva, sperăm să nu se mai întâmple şi să începem să legăm victoriile. Cred că e o problemă de ordin psihologic, nu fizic. Dacă era fizic se vedea de la meci la meci… sau aveau probleme băieţii cu musculatura sau altele, totul e psihologic. Sper să fie un meci uşor pentru noi pentru că am văzut că nici ei nu trec printr-o perioadă foarte bună, dar trebuie să ne montăm mai mult pentru meciul acesta şi trebuie să-l câştigăm”, a spus şi Cristian Scutaru, vicecăpitanul Politehnicii.

Legat de accesul fanilor pe stadion, „Scuti” e de părere că: „e o veste foarte bună pentru sport în general, meciurile cu stadionul plin sunt altceva. Acum nu ştiu dacă o să vină foarte mulţi suporteri la noi, pentru că am avut rezultatele pe care le-am avut, dar eu spun că dacă o să legăm câteva victorii o să vină din ce în ce mai mulţi spectatori şi la noi”.

Partida Politehnica Timişoara – Dacia Unirea Brăila se dispută sâmbătă, de la ora 15.00, în etapa a IX-a a Ligii 2. Alb-violeţii sunt pe locul 14, cu şapte puncte, în timp ce oaspeţii ocupă penultima poziţie, 19, cu două puncte. Meciul nu este televizat, dar va fi transmis pe pagina de YouTube a clubului nostru. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. Mai multe informaţii despre accesul pe stadion şi tichete, în link.