Politehnica a luptat pentru un succes cu nou promovata CSA Steaua şi l-a obţinut până la urmă la capătul duelului din runda a 15-a a Ligii 2. Oaspeţii au condus la pauză după golul lui Enceanu, dar finalul a fost al alb-violeţilor, care au câştigat cu 2-1 în urma loviturilor de cap expediate de Tavi Ursu şi Ioan Mera! A fost totodată un meci în care publicul timişorean a revenit în număr rezonabil în tribună.

Prima fază notabilă s-a derulat la poarta oaspeţilor, după circa un minut Andrei şi-a încercat şutul de la distanţă, dar balonul a trecut peste buturile lui Bălbărău. După startul pozitiv, oaspeţii au dominat mai mult teritorial. Pe acest fond a venit şi deschiderea scorului. Era minutul 29 când centrarea lui Oroian a fost reluată din centrul careului, pe jos de Enceanu, la colţul din dreapta lui Păduraru, care nu a mai ajuns balonul. Jocul s-a reechilibrat după acest moment. Putea să fie egalitate şi pe tabela de marcaj la pauză, dar „capul” lui Scutaru din careu, în urma cornerului executat de Andrei a căzut pe transversală , apoi Ignea a încercat să reia din unghi închis, tot cu capul, dar balonul a ieşit în aut de poartă.

Partea secundă a întâlnirii a început cu o ocazia uriaşă pentru Politehnica, dar Gerbi (min. 47), talonat, a şutat alături din poziţie bună. Steaua putea să surprindă pe contraatac în minutul 63, dar şutul lui Enceanu a trecut de asemenea pe lângă ţintă. Cinci minute mai târziu Ursu a trimis şi el pe lângă poartă dintr-o „liberă” din exteriorul colţului careului roş-albastru. Până la urmă reuşita egalizatoare a venit în minutul 82, centrare din banda dreaptă a lui Ignea şi cap Ursu sub bară: 1-1! Mai mult, în minutul 88 tabela s-a mişcat din nou: 2-1 după capul lui Mera din „libera” executată de acelaşi Ignea! Iar ultimele secvenţe ale jocului au fost gestionate bine de băieţii lui Nicu Croitoru.

Succes important, Politehnica acumulează 17 puncte, dar rămâne deocamdată pe poziţia a 15-a. Urmează miercuri, de la ora 18.30 duelul din sferturile Cupei cu FC Argeş! Ne vedem pe stadion!

POLITEHNICA: Păduraru – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile (67, Oanea) – D. Radu (64, Ursu), Ignea, Lazăr, D. Andrei – Gerbi, Birnoi (90+1, Bocşan). Pe bancă: Murariu – D. Olariu, S. Costea, Haţegan. Antrenor: Nicolae Croitoru.

CSA Steaua: Bălbărău – Oroian (78, Zătreanu), Walace, Beţa, Ad. Ilie – Bărbulescu (cpt.) – Şt. Pacionel, Enceanu (86, Băjenaru), Huiban (64, Ad. Popa) – Buhăescu (78, Călinţaru), Răsdan. Pe bancă: H, Iancu – Ov. Morariu, Gherghiceanu, E. Pacionel. Antrenor: Daniel Opriţa.