Politehnica primeşte duminică vizita nou promovatei CSA Steaua în etapa a 15-a a Ligii 2. Alb-violeţii speră să lege rezultatele pozitive şi să-şi îmbunătăţească zestrea în clasament.

„Ne așteaptă un joc dificil. Suntem două echipe cu obiective diametral opuse. Pe de o parte noi, care ne dorim să câștigăm, să acumulăm puncte, sunt foarte importante pentru a ne îndepărta de zona periculoasă a clasamentului. Pe de altă parte, întâlnim un adversar care luptă pentru unul dintre primele șase locuri. Au pierdut jocul cu Universitatea Cluj, au rămas la o distanță de doar trei puncte de principalele urmăritoare, Metaloglobus și Csikszereda, și, la fel ca noi, și pentru ei cele trei puncte puse în joc sunt foarte importante”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii.

Tehnicianul alb-violeţilor vrea ca efectul psihologic al succesului de la Braşov să fie vizibil cu CSA Steaua: „Sperăm şi cred că lucrul acesta se poate vedea duminică, în timpul jocului”. „Din păcate noi avem o programare destul de dificilă, pentru că de fiecare dată suntem obligaţi să întâlnim adversari care vin după o serie de jocuri foarte dificile şi, de regulă, cu mare foame de puncte. Steaua este una dintre echipele bune ale seriei, o echipă foarte experimentată. Cu jucători care au acumulat multă experienţă, aşa cum sunt Popa, Bărbulescu, Wallace, Beţa, Huiban, Buhăescu… De asemenea au şi un antrenor foarte bun. E o echipă cu un joc agresiv, o agresivitate pozitivă, dublată de atac. Va fi un joc foarte dificil din punctul ăsta de vedere. O echipă care dezvoltă o viteză foarte bună pe faza de atac şi foarte bine organizată defensiv”, a mai spus Croitoru. Acestea regretă că partida nu va putea fi urmărită de pe stadion de către suporterii viola: „Cu siguranţă, cunoaştem rivalitatea cu Steaua şi cred că prezenţa suporterilor în tribune ar fi fost un atu pentru noi”.

Despre importantul joc de duminică a vorbit şi goalkeeperul George Păduraru: „Suntem conştienţi că duminică vom întâlni o echipă bună a campionatului, care se bate pentru intrarea în play-off. Însă este un derby şi cu siguranţă vom fi mult mai motivaţi”.

„Aveam nevoie de victoria asta, ne lipsea, practicam un joc bun, dar nu veneau rezultatele, am avut şi ghinion. Acum este bine, este o atmosferă frumoasă, suntem pregătiţi pentru jocul de duminică”, a precizat „Pădure” despre efectul succesului de sub Tâmpa. În meciul cu FC Braşov portarul originar din Botoşani şi-a trecut în cont un assist, o realizare în premieră după cum ne-a mărturisit.

Portarului în vârstă de 26 de ani îi pare de asemenea rău că fanii nu vor avea acces la acest Poli – Steaua: „Foarte mult, ştiu că este un meci important pentru ei, cât şi pentru noi. Sunt de 11 ani în Timişoara şi am învăţat despre importanţa acestui joc pentru ei. Mă voi bucura dacă voi evolua într-un asemenea meci, chiar dacă este Liga 2, chiar dacă nu sunt suporteri, este un meci foarte frumos şi important”.

Situaţia alb-violeţilor s-a îmbunătăţit săptămâna aceasta din punct de vedere medical. Cătălin Oanea şi portarul Harrison Devenish-Meares se pregătesc în regim normal. În schimb, va absenta sigur Adrian Zaluschi, din cauza cumului de avertismente.

Meciul Politehnica Timişoara – CSA Steaua se dispută duminică, 28 noiembrie, de la ora 12.00 (televizat de Digisport 1, Looksport + şi Telekom Sport 1), pe arena „Dan Păltinişanu”. Echipa noastră a acumulat 14 puncte şi ocupă locul 15 în Liga 2, în timp ce roş-albaştrii se clasează pe locul 6, cu 25 de puncte, tot după 14 partide disputate.

UPDATE Publicul are din nou acces pe arene, în limita a 30% din capacitate. Mai multe informaţii AICI.