Politehnica Timişoara primeşte sâmbătă vizita Dunării Călăraşi în prima rundă a play-out-ului Ligii 2. Alb-violeţii pornesc această fază a campionatului de pe locul 5 al Grupei A, poziţie de baraj, la două puncte distanţă de locul 4, CSC Şelimbăr.

„Este prima etapă din play-out, primul joc din şase meciuri foarte dificile, în care fiecare punct este foarte important. Avem, faţă de Şelimbăr, echipa aflată în faţa noastră, un deficit de două puncte, aşa că misiunea noastră este una foarte dificilă, însă, în acelaşi timp, suntem încrezători că putem să recuperăm această diferenţă şi să încheiem sezonul fără griji. Nu va fi uşor, va fi foarte greu, fiecare joc va fi foarte dificil, însă ne pregătim pentru a avea acest final de sezon foarte bun şi sperăm ca la final lucrurile să fie aşa cum ne dorim cu toţii. Într-adevăr, Dunărea Călăraşi a avut rezultate modeste pe tot parcursul campionatului, nu doar în acest început de an, acum poate şi datorită faptului că au fost schimbări la nivelul lotului. Sunt jucători foarte tineri. Dintre jucătorii cu experienţă, se regăsesc la momentul acesta foarte puţini, şi mă refer la un Stoica, la un Ţenea, jucători mai vechi. Însă nu cred că poate să fie vorba de relaxare, toată lumea este concentrată, toată lumea este responsabilă şi conştientă că fiecare joc este foarte important şi trebuie tratat cu maximă seriozitate”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii.

„Noi încercăm să luăm din această presiune, cred că va trebui să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut în terenul de joc. Eu cred că şi la antrenamente va trebui să ne concentrăm pe îmbunătăţirea jocului şi poate mai puţin pe poziţia din clasament… Am demonstrat şi cu alte ocazii că putem să avem evoluţii bune, chiar dacă miza este una importantă, mai ales în ultima perioadă, poate mai puţin jocul cu FC Hermannstadt, şi acelaşi lucru va trebui să-l facem şi de acum încolo”, a precizat tehnicianul alb-violeţilor cu referire la locul ocupant în clasament.

În urma jocului cu FC Hermannstadt căpitanul Ioan Mera a devenit incert, din cauza loviturii din zona feţei, în schimb, Claudiu Pamfile a reintrat de ieri în programul echipei şi va fi prezent în lot, precum Cosmin Bîrnoi, prezent deja pe bancă la duelul cu sibienii.

„Noi ne gândim în fiecare meci la victorie. Trebuie să facem cât mai multe puncte şi sâmbătă să fie primul meci, cu care începem. Sperăm să câştigăm şi să nu fim relaxaţi. Într-un fel ne-am aşteptat, pot să spun, am văzut şi celelalte rezultate şi sper să nu fie apăsător. Noi venim în fiecare zi la antrenamente şi dăm 100%, facem ce spune antrenorul şi sperăm să aplicăm tot ce spune în meci, să se vadă lucrurile pozitive”, a spus şi Cristian Scutaru, vicecăpitanul Politehnicii, despre presiunea poziţiei de baraj.

Fundaşul a vorbit şi despre readaptarea cu stadionul „Ştiinţa” după mai bine de un an de zile în care „casa oficială” a fost „Marele oval”: „Atunci a fost o perioadă în care ne-am antrenat doar pe el, zi de zi, ştiam mai bine terenul «Ştiinţa». Apoi, s-a schimbat, am făcut mai multă pregătire pe «Dan Păltinişanu» şi poate din punctul ăsta de vedere ne-am adaptat suprafeţei de joc de acolo, fiind un teren mai mare, tribuna mult mai mare, suporterii mult mai mulţi şi ne-am ataşat. Acum, ne-am întors la «Ştiinţa», sperăm să ne adaptăm cât mai repede iarăşi şi să se vadă acest lucru prin rezultatele şi jocurile noastre”

Partida Politehnica Timişoara – Dunărea Călăraşi se dispută sâmbătă, 19 martie, de la ora 14:00, pe stadionul „Ştiinţa”, în prima etapă a play-out-ului Ligii 2. Alb-violeţii ocupă locul 5, cu 21 de puncte, în timp ce oaspeţii se clasează pe 6, cu 7 puncte, în Grupa A.

Informaţii despre bilete, în link.