Politehnica Timişoara are parte în ultima rundă a sezonului regular de un nou meci foarte greu. Alb-violeţii primesc replica ocupantei ultimei trepte a podiumului Ligii 2 – FC Hermannstadt. Un factor important e faptul că jocul de mâine se va desfăşura pe stadionul „Ştiinţa”, după decizia de închidere a arenei „Dan Păltinişanu”.

„Este ultima etapă din campionatul regular, e un joc între două echipe cu mare nevoie de puncte. Sigur că obiectivele sunt diferite, în cazul nostru şi al adversarului. Însă, cred că nevoia de puncte este aceeaşi şi de-o parte şi de cealaltă. Va fi un joc probabil foarte intens, aşa cum a fost şi cel de data trecută şi aşa cum sunt toate jocurile până la urmă. Şi un joc de la care ne dorim să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor suporterilor, care au fost alături de noi şi la Chiajna şi care, aşa cum am citit şi în presă, sunt foarte implicaţi şi doritori de performanţă la Timişoara. Pe de altă parte, suntem preocupaţi să adunăm puncte pentru că ne sunt foarte necesare în perspectiva play out-ului”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii.

„Nu aş vrea să comentez această situaţie. Pe noi ne preocupă ceea ce facem la echipă. Sigur că din punctul meu de vedere aveam nevoie să jucăm pe «Dan Păltinişanu». Pentru că «Ştiinţa» intră în altă categorie, şi a stadioanelor şi a calităţii gazonului şi aşa mai departe. Este un teren care probabil ne va crea nişte probleme suplimentare în jocul de mâine şi dacă vom continua acolo, şi în celelalte jocuri. Pe de altă parte tot ceea ce am lucrat în antrenamente până la momentul acesta probabil va trebui restructurat pentru că discutăm de alte dimensiuni, de altă calitate a gazonului”, a precizat Croitoru cu referire la locaţia jocului.

Echipa noastră nu duce lipsă de absenţe importante nici pentru acest duel. Vor lipsi Scutaru, Rogosic (suspendaţi), Doru Andrei şi Pamfile (accidentaţi). „Abordăm etapa cu patru jucători lipsă faţă de jocul de la Chiajna, ceea ce reprezintă mult. Însă sunt convins că cei care vor intra îi vor suplini cu succes… În cazul lui Pamfile nu se pune problema să participe la acest joc… iar la Doru mai avem încă aşteptări, are o inflamaţie la nivelul tendonului patelar, este o problemă care apare din cauza suprafeţelor dure, ieri a ieşit de la antrenament încă de la început, acuza dureri, să vedem care e starea lui astăzi”, a adăugat „principalul” alb-violeţilor

„Întâlnim o echipă bună a campionatului, cu pretenţii clare de promovare. Dar consider că echipa e într-un moment bun şi dacă vom continua pe aceeaşi linie, cu organizare bună, cu atitudine bună, sunt convins că vom obţine un rezultat bun mâine”, a spus şi Cătălin Oanea, jucătorul Politehnicii care activează în banda stângă. „Mă simt mai bine ca fundaş stânga, dar pot să joc şi mai sus, după cum aţi văzut. Acolo unde e nevoie de mine voi juca”, a precizat Cătălin despre poziţia sa în teren. „Este un jucător care are calitate şi care poate acoperi foarte bine ambele poziţii, atât de fundaş lateral, cât şi mijlocaş lateral, căci are mijloace de atac, care-i permit să joace şi mai sus… Eu cred că a demonstrat de fiecare dată când a intrat ca mijlocaş lateral. El a fost unul dintre jucătorii care au avut evoluţii bune. Aşa cum s-a întâmplat şi la Chiajna de fapt”, a completat Nicu Croitoru.

Jucătorul în vârstă de 23 de ani a subliniat că s-a acomodat foarte bine pe Bega: „Sincer să fiu, nu mi-a plăcut deloc la Bucureşti, aici oamenii sunt mai calzi, îmi place şi oraşul. E altceva, e diferit faţă de Bucureşti şi îmi place”.

Partida Politehnica Timişoara – FC Hermannstadt se dispută mâine, 12 martie, de la ora 14.00 (netelevizat), pe stadionul „Ştiinţa”, în etapa a XIX-a a Ligii 2, ultima a sezonului regular al Ligii 2. Alb-violeţii sunt pe locul 15, cu 21 de puncte, la egalitate cu Viitorul Pandurii – locul 14 – după oficializarea deciziei prin care meciul nostru cu Petrolul a fost pierdut la masa verde. Oaspeţii din Ardeal sunt înaintea acestui meci pe locul 3, cu 38 de puncte.

Precedenta întâlnire dintre Politehnica şi Hermannstadt s-a desfăşurat pe aceeaşi arenă în urmă cu patru ani, sibienii impunându-se atunci la limită (scor 0-1). Iar ultimul joc oficial al alb-violeţilor pe „Ştiinţa” a fost pe 6 decembrie 2020, cu Rapid (scor 0-2). În altă ordine de idei, alb-violeţii sunt neînvinşi pe teren din 31 octombrie 2021!