Politehnica se deplasează în acest weekend în fief-ul nou-promovatei FC Braşov, pentru un duel de clasament extrem de important.

„Suntem înaintea unui meci important, dificil, dar în primul rând important, pentru că jucăm cu echipa aflată imediat sub noi în clasament şi avem neapărat nevoie de un rezultat pozitiv. Ne-am pregătit în sensul acesta, chiar dacă avem absenţe şi absenţe importante în lot, sunt convins că jucătorii care vor intra vor reuşi să suplinească absenţele lui Lazăr şi Ursu (…) Nu ştiu dacă putem să-l numim un joc capital, pentru că mai sunt etape de desfăşurat din campionatul regular şi urmează şi play-out-ul, însă este un joc foarte foarte important. De aceea am subliniat la început pe acest aspect de important şi nu neapărat dificil, pentru că dificile sunt toate jocurile…”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii.

Întrebat despre modificarea recentă de pe banca tehnică a braşovenilor, tehnicianul alb-violeţilor a răspuns: „Poate să apară o schimbare, pentru că de regulă aşa se întâmplă, însă eu sunt convins că ei vor juca ceea ce au lucrat în această perioadă. Pentru că am văzut meciuri şi cu Ilie Stan, şi cu Şanta, sigur că au existat schimbări de sistem de joc, însă sunt nişte automatisme care s-au repetat în toate aceste jocuri. E adevărat că acestea au fost formate în timp şi probabil vor apărea şi în jocul de sâmbătă. Pe de altă parte, ne putem aştepta şi la surprize. Este un alt antrenor şi atunci va încerca să-şi pună amprenta asupra jocului… ceea ce înseamnă că noi va trebui să fim foarte foarte atenţi”.

Politehnica are absenţe notabile şi pentru acest duel, pe lângă Tavi Ursu şi Rareş Lazăr (suspendaţi), echipa noastră nu poate miza nici pe portarul Harrison Devenish-Meares, în recuperare după accidentare, şi nici pe Sebastian Serediuc, a cărui problemă medicală a recidivat. Cât despre absenţa nemotivată a lui Daniel Benzar, „principalul” Politehnicii a precizat că „s-a decis suspendarea jucătorului pentru următoarele două luni. Decizia a fost trimisă către Comisia de Disciplină a FRF, pentru a fi ratificată…”.

Nicolae Croitoru a explicat şi situaţia jucătorilor care au fost testaţi de club în această perioadă. Pe Balsa Rogosic o să încercăm să-l aducem din iarnă. La Stefan Vukoje se va discuta, să vedem dacă putem să-l legitimăm pentru acest final de an”, a precizat Nicu Croitoru.

Despre importantul joc de la Braşov a vorbit şi Alin Ignea. „Ne aflăm în faţa unui meci foarte important, poate şi capital, pentru noi următoarele meciuri sunt toate capitale din poziţia în care suntem. Sperăm să câştigăm, să ne revenim, pentru că altfel ne va fi foarte greu, mai ales din iarnă. Mai avem trei meciuri foarte grele, dacă nu facem puncte din aceste meciuri va fi o iarnă extrem de grea, din toate punctele de vedere. Presiune nu există, au alţi oameni, noi trebuie să câştigăm şi să o scoatem la capăt până la urmă. De aceea suntem aici şi sperăm să realizăm lucrul acesta cât mai repede”, a spus cel mai experimentat mijlocaş din lotul polist.

Partida Fotbal Club Braşov – Politehnica Timişoara, din etapa a XIV-a a Ligii 2, se dispută sâmbătă, de la ora 12.30 (Digisport 1, Telekom Sport 1, Look Sport +), pe stadionul „Tineretului”. Gazdele au 9 puncte şi ocupă locul 16, alb-violeţii sunt o poziţie mai sus, cu 11 puncte, obţinute tot din 13 partide disputate.