Nicolae Croitoru, noul antrenor principal al Politehnicii, a fost astăzi prezent pentru prima dată în faţa reprezentanţilor presei timişorene după sosirea sa în Banat. Tehnicianul originar din Târgovişte a vorbit despre planurile sale şi ale noului staff tehnic, precum şi despre următorul meci al alb-violeţilor.

„Suntem într-un moment, cred, favorabil echipei, au revenit cei accidentaţi. Plecăm la un nou drum, cu un antrenor nou, cu alt staff, pe care vi-l prezint: Domnul Nicu Croitoru este antrenorul principal al echipei, antrenor secund Lucian Dobre, antrenor cu portarii Mădălin Smaranda. A rămas în staff-ul nostru şi Toni Foale, antrenor secund, şi ceilalţi componenţi, maseuri, kinetoterapeuţi şi magazionerii care au fost. Sperăm să fie de bun augur, le mulţumesc că într-un final ne-am înţeles. Urmează o perioadă grea pentru echipa noastră, dar sper că rezultatele ne vor demonstra că suntem pe o cale ascendentă. Le mulţumesc şi le urez bun venit la noi, la Timişoara şi la echipa noastră şi să începem cu dreptul!”, a declarat Călin Rosenblum, directorul sportiv al Politehnicii.

„Sunt onorat să mă aflu aici în faţa dumneavoastră în calitate de antrenor la Politehnica Timişoara, mai ales că este un club pe care l-am urmărit cu mare interes, încă de la renaştere, ca să o numesc aşa, adică prezenţa în Liga a V-a şi după aceea accederea an de an în eşaloanele superioare, ajungând la Liga 2. L-am urmărit cu interes, căci a fost un proiect unic şi este de fapt unic şi la momentul actual în România. L-am urmărit cu mare curiozitate pentru că voiam să văd până unde pot merge lucrurile în felul acesta şi, desigur, surpriza la vremea aceea, a fost una frumoasă aş putea spune, şi, repet, am urmărit cu mare interes!

Am venit la Poli cu încredere, am venit cu dorinţa de a face ca echipa să redevină unul dintre cluburile importante ale fotbalului românesc. Este clar că Politehnica Timişoara e un club de tradiţie în fotbalul românesc şi tot ceea ce facem de acum încolo vom face în această direcţie – să redăm spiritul clubului, echipei, să venim cu altă atitudine, să aducem o altă calitate a jocului şi, bineînţeles, lucrul cel mai important, să aducem rezultate. Sunt convins că dacă vom face lucrurile acestea şi numărul suporterilor care vor ocupa arena <Dan Păltinişanu> va fi unul mult mai mare decât ce s-a întâmplat în ultima perioadă, pentru că noi suntem cei care putem să facem ca lucrurile să se întâmple în această direcţie”, a spus Nicolae Croitoru, noul antrenor principal al alb-violeţilor. Acesta a semnat o înţelegere valabilă până în vara anului 2023 cu clubul nostru.

„Sunt onorat şi încântat de prezenţa mea în staff-ul echipei Politehnica Timişoara şi sunt convins că sub îndrumarea domnului profesor vor veni şi rezultatele mult aşteptate de toată lumea. Vreau să spun că sunt convins că vom face o treabă bună. Băieţii arată bine, sunt bine, eu am petrecut ceva mai mult timp decât domnul profesor cu ei la început, îmi place ceea ce văd, ceea ce simt aici. Sperăm că acest lucru e de bun augur”, a conchis „secundul” Lucian Dobre.

Legat de vechiul staff, precizăm că Petru Ţurcaş a optat pentru funcţia de antrenor cu portarii la echipa feminină a Politehnicii, aflată în Liga I.

De la stânga la dreapta: Călin Rosenblum (director sportiv), Nicolae Croitoru (antrenor principal), Lucian Dobre (antrenor secund)

Echipa noastră va pleca încă de mâine din oraş, urmând să se antreneze vineri la Piteşti înaintea importantei partide de campionat cu Unirea Slobozia, joc programat sâmbătă.

„Sigur este aspectul care ne preocupă cel mai mult la momentul acesta – jocul cu Slobozia. Va fi un joc dificil, fără doar şi poate, pentru că întâlnim un adversar cu un parcurs puţin mai bun, după un start de sezon excelent. Au acumulat un singur punct în ultimele patru etape. E adevărat însă că în ultimele patru etape au jucat împotriva primelor patru clasate, jocuri dificile. Au jucat cu Petrolul, prima înfrângere, 2-0, un joc în care au riscat în repriza a doua… cu Hermannstadt, un joc pe care iarăşi l-am urmărit şi în care în repriza a doua au pus destule probleme. Ca să concluzionez este o echipă bună, cu un antrenor bun, o echipă care cel puţin în jocurile de acasă reuşeşte să pună o presiune considerabilă asupra adversarului. Sunt jucători interesanţi, jucători cu experienţă, jucători tineri, noi am jucat în Cupă contra lor, am reuşit un rezultat pozitiv şi asta e foarte important. Cel puţin din punct de vedere mental, în acelaşi timp sunt convins că echipa cu care vor aborda jocul de sâmbătă va fi puţin schimbată. Mijlocaşii laterali vor fi alţii, vor apărea Mustacă şi cu Bolohan, jucători pe care i-au folosit în timpul campionatului. Probabil Cruceru la mijlocul terenului. Dinu fundaş central, vârfurile de atac, Stoica, jucători care în meciurile din Cupa României nu au evoluat”, a explicat Nicolae Croitoru.

Sebastian Serediuc e singurul jucător rămas indisponibil medical în tabăra Politehnicii.

Partida Unirea Slobozia – Politehnica Timişoara se dispută sâmbătă, de la ora 11:00, în etapa a X-a a Ligii 2 şi va fi transmisă pe pagina de YouTube a clubului nostru. Ialomiţenii sunt pe locul 8, cu 12 puncte, în timp ce echipa noastră se află pe poziţia a 13-a, cu zece puncte acumulate. Alb-violeţii au un bilanţ pozitiv în jocurile disputate până acum pe arena „1 Mai” din Slobozia, o remiză în stagiunea trecută, respectiv succesul recent, scor 1-0, din 16-imile Cupei României.