Puncte mari obținute de alb-violeţi sâmbătă după-amiază pe arena „Dan Păltinişanu” în faţa unei contracandidate la promovare. Politehnica Timişoara a învins-o pe Petrolul Ploieşti cu 1-0 (1-0), în etapa a XIII-a a Ligii 2, prin reuşita lui Stjepan Plazonja şi a urcat pe poziţia a doua în clasament!

Fără Dan Alexa pe banca tehnică, antrenorul principal al echipei noastre ispăşind o etapă de suspendare din ediţia trecută de campionat, Politehnica a fost condusă de pe margine de „secundul” Antonio Foale la acest joc.

Prima repriză a aparţinut alb-violeţilor, care au dominat şi şi-au creat mai multe ocazii la poarta lui Avram. Prima a aparţinut chiar celui care avea să înscrie unicul gol al întâlnirii. În minutul 4 Stjepan Plazonja a trimis cu capul pe lângă poarta „lupilor”. A fost semnalul a ceea ce urma să vină mai târziu. În minutul 28 Axente a încercat primul poarta de la distanţă, dar mingea trimisă de nr. 9 al alb-violeţilor a căzut pe bara transversală şi a ieşit în aut. Patru minute mai târziu însă (min. 32), după ce a fost lansat în banda dreaptă Plazonja a pătruns în zonă centrală şi a înscris cu un şut cu stângul, imparabil, de la peste 20 de metri lângă bara din dreapta lui Avram. Prima parte s-a încheiat cu o primă şansă notabilă la poarta lui Hindrich,  Balint nereuşind să reia periculos, dar şi cu o nouă ocazie în contul lui Plazonja.

În repriza a doua echipa noastră a făcut treptat pasul înapoi. Totuşi, putea fi 2-0 în minutul 58, când Axente a reluat de două ori consecutiv din interiorul careului, dar de fiecare dată fundaşul Mondragon a blocat şutul. Cea mai mare oportunitate de gol a Petrolului a venit în minutul 73, când şutul din afara careului trimis pe jos de Roige a fost deviat în bara din dreapta lui Hindrich. Deşi au presat mai mult pe final, ploieştenii nu au reuşit să fie foarte periculoşi. Ekollo (82) şi Beleck (90+3) au trimis pe lângă poartă din marginea careului într-un final de joc încheiat într-un picior de fundaşul Cristi Scutaru.

Punctele au rămas în Banat iar Politehnica a urcat pe locul 2 în Liga 2, cu 23 de puncte din 12 meciuri jucate. În etapa următoare (intermediară) alb-violeţii se deplasează pe terenul nou promovatei Aerostar Bacău. Meci programat miercuri, 25 noiembrie, de la ora 14.00.

Politehnica: Hindrich ** – D. Radu **, Scutaru, Mera (cpt.), Pamfile – Munteanu, Coadă (63, Casado), D. Codrea, Ivanovici (81, S. Popovici) – Axente (78, B. Vasile), Plazonja. Pe bancă: Deronja –  Manea, Toader **, Jurj *, D. Andrei **, Ignea. Antrenor: Antonio Foale.

Petrolul Ploieşti: R. Avram – Olaru (70, Mendoza), Mondragon, Manolache *, Ţicu * – V. Bogdan ** (56, M. Constantinescu *), Botic (56, Ekollo), Roige (cpt.), Vajushi – Beleck, V. Balint (83, S. Tudor). Pe bancă: Kitanov – M. Bratu **, Ad. Nicolae **, Niţescu *, R. Bucur **. Antrenor: Viorel Moldovan.

*jucător U20 / **jucător U18

Foto: Leczki Jozsi