Alb-violeţii au suferit astăzi al doilea eşec stagional, primul pe teren propriu, în jocul din runda a 4-a a Ligii 2. A fost Politehnica Timişoara – AFC Progresul 1944 Spartac 0-1, pe „Ştiinţa”, în urma golului marcat de Stefan Visic în minutul 41. Pentru a treia oară în acest sezon echipa noastră a încheiat meciul cu un jucător mai puţin pe teren, de această dată în urma eliminării lui Alin Ignea (min. 63).

Jocul de azi a fost de la început destul de încâlcit şi cu puţine ocazii în prima parte. Prima modificare a fost făcută devreme în tabăra noastră, din cauza accidentării lui Adrian Zaluschi. În minutul 41, după un al doilea corner consecutiv al oaspeţilor, sârbul Visic a profitat de marcajul larg şi a înscris de la colţul lung cu o lovitură de cap. În prelungirile reprizei alb-violeţii au beneficiat la rândul lor de două lovituri de colţ, dar fără rezultat pe tabelă, la prima Bîrnoi reluase mai periculos.

În partea secundă poliştii au ieşit mai mult la atac în urma modificărilor de la pauză. Germinio a combinat în minutul 53 cu Bîrnoi, fundaşul italian a reprimit în careu, dar uşor din unghi, a ţintit doar plasa laterală. Zece minute mai târziu, la o fază care nu anunţa mare lucru, Visic a rămas în posesie şi a fost faultat pe linia de fund, fază în urma căreia Alin Ignea a văzut al doilea cartonaş galben din partea „centralului” Sorin Vădana. Pe final, Bocşan a fost aproape de o reuşită egalizatoare în două rânduri, prima dată cu o reluare din 16 metri, apoi cu capul (min. 82). Tot cu o lovitură de cap a finalizat şi Bîrnoi în ultimul minut, dar tot imprecis. În timp ce Visic a fost blocat în extremis în prelungiri după ce a scăpat pe un contraatac.

În urma acestui eşec Politehnica rămâne cu patru puncte după patru etape şi se află deocamdată pe locul 14. În etapa următoare, sâmbătă, 3 septembrie, de la ora 11.30 (televizat), alb-violeţii joacă la Galaţi, cu o altă nou promovată – Oţelul.

POLITEHNICA (antrenor Bogdan Andone): Isvoranu – D. Radu, Germinio (76, Bocşan), Tsvetkov, Pureca (46, Bakoş), Taub – Bîrnoi (cpt.), Ignea, Pană, Ţangulea (46, Mudrazija) – Zaluschi (33, Benzar; 57, Milea). Pe bancă: Kucich – M. Andone, Plantak şi Bryneus.

Progresul Spartac (antrenor Andrei Erimia): Mărgărit – Parfeon, Leafu, E. Radu (60, Alexandrescu) – Bardot (67, Florică), An. Grigore, Boiangiu (46, G. Petcu), Purice, Lixandru (cpt., 46, M. Şandru) – Tudorache (46, Diţu), Visic. Pe bancă: Ciontoş – Tong, I. Costea şi M. Dumitru.

„Au marcat la o lovitură de cap şi, culmea, jucătorul nostru cu cea mai mare experienţă şi cel mai titrat, ca să spun aşa, a pierdut marcajul. E greu să-mi găsesc cuvintele, explicaţii, în primul rând pentru atitudinea şi determinarea care a fost la meciul de astăzi. Am avut o reacţie când am rămas în zece oameni, am încercat şi am pus presiune cu câteva mingi, am avut şi noi vreo două situaţii destul de bune. Din păcate nici nu avem şansă la finalizare. E ruşinos, avem un singur gol în patru etape. E foarte foarte greu de găsit o explicaţie”, a declarat Bogdan Andone, antrenorul principal al Politehnicii.

„Când aduci 15 jucători, cu siguranţă nu poţi să aduci 15 să-i nimereşti pe toţi. Într-adevăr unii nu sunt ceea ce ne dorim, am spus acest lucru, unii poate nu pot, unii poate au nevoie de timp de adaptare. Aşa e, nu sunt toţi ceea ce ne dorim. Fără să fiu rău sau rău intenţionat, cu cei din sezonul trecut s-a retrogradat practic, vom vedea dacă vom retrograda şi sezonul ăsta sau nu. Până una alta, statistic, anul trecut s-a retrogradat cu jucătorii care au fost aici”, a adăugat tehnicianul cu referire la numărul mare de transferuri din această vară.

„Soluţii? Vedem de luni încolo, ne-am trezit de la pauză, probabil vom încerca să reziliem cu mare parte dintre jucătorii care nu se ridică la ceea ce ne dorim şi probabil există şi posibilitatea de a aborda cu câţiva jucători cu experienţă şi cu marea majoritate jucători tineri şi vom vedea dacă vom retrograda sau nu vom retrograda. Cel puţin pregătim jucătorii tineri pentru sezonul viitor. Alte sosiri nu, e greu alte sosiri, e şi timpul scurt. Dacă nu am găsit o vară întreagă un atacant, cu siguranţă nu vom găsi acum în câteva zile. Dar vom vedea, vom avea luni seară sau marţi o discuţie şi cu conducerea, vom vedea ce vom decide. Dar există şi posibilitatea în care să mergem în marea majoritate pe copii tineri, care atâta pot, atâta fac, şi vom vedea ce decizii vom lua în privinţa seniorilor sau a jucătorilor cu salarii mari, care nu se ridică la ceea ce ne dorim sau ceea ce se doreşte în continuare la Poli”, a concluzionat Bogdan Andone.