Politehnica a câştigat cu 2-0 (1-0) jocul cu FC Rapid din optimile de finală ale Cupei României. Golurile calificării alb-violete pe arena „Dan Păltinişanu” au fost semnate de Erik Gerbi şi Octavian Ursu.

Alb-violeţii au început jocul determinaţi şi au deschis scorul în minutul 21. Doru Andrei a pătruns pe interior în terenul advers, i-a pasat pe jos în careu lui Erik Gerbi iar atacantul italian a trimis în poartă la colţul lung. Giuleştenii au avut apoi mai multe acţiuni la poarta lui Harrison. Cea mai periculoasă fază a primei părţi avută de oaspeţi a venit în minutul 42, în urma unui corner deviat de Stahl cu capul în bara din stângă australianului, care a reţinut apoi balonul.

După pauză rapidiştii au presat şi au avut şansa egalării, dar Harrison a intervenit în două rânduri în câţiva metri la încercările lui Sefer de a relua în plasă (min. 68). Apoi, la două minute distanţă, Octavian Ursu a găsit plasa pentru a doua oară pentru Politehnica, cu un şut la colţul lung după o pasă excelentă pe culoar de la acelaşi Doru Andrei.

Băieţii lui Nicolae Croitoru au gestionat bine finalul de joc şi echipa noastră a făcut pasul în sferturile competiţiei! Fază care se va desfăşura în jurul datei de 1 decembrie. Pentru Politehnica urmează duminică, de la ora 13.00, duelul de campionat cu Unirea Dej, în deplasare.

POLITEHNICA: Harrison – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – Lazăr, Ignea – D. Radu (71, Bocşan), Ursu (89, Haţegan), D. Andrei – Gerbi (90+2, Zaluschi). Pe bancă: Păduraru – Moţiu, S. Costea. Antrenor: Nicolae Croitoru.

Rapid: Drăghia (cpt.) – Carnat, Dandea (72, B. Barbu), Nastos, Florică (84, Demici) – Albu, Moise – R. Ilie (63, D. Grigore), Alami, Stahl – Marzouk (46, Sefer). Pe bancă: H. Moldovan – Cr. Ignat, Despa, S. Iosif, Săpunaru. Antrenor: Mihai Iosif.

„O victorie venită la timp, pentru că aveam mare nevoie de ea. Nu numai pentru calificarea în sferturi, ci şi pentru că jocurile anterioare nu au fost tocmai reuşite şi eram îngrijoraţi, însă jocul de astăzi demonstrează că se poate, cu multă muncă, cu multă trudă, cu o organizare bună, putem să facem lucruri mai bune decât am reuşit până acum.

Cred că am conştientizat cu toţii că trebuie să schimbăm ceva şi în primul rând că trebuie să schimbăm atitudinea, că trebuie să jucăm ca o echipă, că toţi trebuie să-şi aducă contribuţia la un joc reuşit şi la un rezultat pozitiv şi cred că asta am şi demonstrat astăzi, am arătat ca o echipă”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii.

Foto: Sebastian Tătaru