Derby-ul timişorean din runda a 11-a a Ligii 2 s-a încheiat cu victoria „oaspeţilor”. Politehnica a pierdut jocul cu Ripensia, scor 1-3 (1-1). Singurul gol al alb-violeţilor a fost marcat de Daniel Benzar, în minutul 39, din penalty.

Roş-galbenii au deschis rapid scorul. În minutul 3 s-a acordat prima lovitură de pedeapsă a partidei după intervenţia lui Bocşan asupra lui Ernest. Alexandru Piftor a marcat de la punctul cu var cu un şut în dreapta lui Murariu. Alb-violeţii au atacat mai mult apoi iar egalarea a venit tot după un fault în careu. De această dată acordat pentru intrarea lui Lalic, din spate, la Bîrnoi, care se afla în şase metri. Daniel Benzar a executat penalty-ul sub bară, uşor în dreapta lui Rus şi a stabilit totodată rezultatul primei reprize.

În repriza secundă Gerbi a avut o şansă mare în minutul 58, după un start de repriză sub aşteptări al echipei noastre. Iar peste un sfert de oră, la o minge respinsă undeva la 30 de metri de poarta proprie, Valerii Macriţchii a trimis un şut cu boltă, care l-a depăşit pe portarul nostru. Pe final, în încercarea de a egala, ripensiştii au mai surprins o dată pe contraatac prin Densi Golda, care a scăpat singur cu portarul, a driblat în lateral şi a trimis la colţul lung, mingea lovind şi bara înainte de a intra în plasă.

Scor final 1-3 şi echipa noastră rămâne cu doar zece puncte după 11 etape. Pentru Politehnica urmează duelul cu Rapid din optimile Cupei României, joc programat joi, 28 octombrie, de la ora 21.00 pe stadionul „Dan Păltinişanu”. ,

POLITEHNICA: Murariu – Sofran, Bocşan, Scutaru (cpt.), Pamfile – Ignea, Lazăr (85, Haţegan) – Bîrnoi (68, Zaluschi), Benzar (68, Ursu), Andrei – Gerbi. Pe bancă: Păduraru – D. Radu, Costea, Prodan, Moţiu. Antrenor: Nicolae Croitoru.

Ripensia: I. Rus – Sturzu (88, R. Stoica), Ţieranu, Lalic (88, Rogac), V. Macriţchii – Vidrăsan, Stoi (71, Sokovic), A. Macriţchii – Piftor, Ernest (57, Golda), Mitrov (88, Gladun). Pe bancă: Mosoarcă – M. Ion, Morariu, Pădurariu. Antrenor: Iulian Muntean.

„Eu cred că e o înfrângere surprinzătoare, şi după aspectul jocului aş spune şi nemeritată, pentru că ne-am creat în prima repriză cinci situaţii de gol, am terminat 1-1, dintr-un penalty acordat, nu ştiu dacă uşor sau nu… În a doua repriză a fost un joc mai echilibrat, prima repriză ne-a aparţinut în totalitate, practic au avut trei şuturi la poartă şi toate trei au fost goluri. Din păcate ăsta este fotbalul. Eu cred că în prima repriză am avut o atitudine bună, am avut realizări, o posesie bună, ne-am creat situaţii de gol. Puteam să facem diferenţa din prima repriză dacă fructificam mai mult din situaţiile pe care le-am avut. A doua repriză, aşa cum am spus, jocul a fost mult mai echilibrat, adversarul s-a apărat mai sus. Cu toate astea şi în repriza a doua am avut două situaţii: prin Gerbi, la fază fixă, şi una prin Ursu, un şut puţin pe lângă poartă. Au venit două goluri de nicăieri. Şut de la 20 şi ceva de metri, dacă nu mai bine, şi faza asta de final. Ştiam că va fi greu, aveam nevoie de un rezultat pozitiv azi, să ne dea încredere, eu cred că în prima repriză s-a văzut o schimbare. Nu ne rămâne decât să muncim”, Nicolae Croitoru, antrenor principal Politehnica Timişoara

Foto: Sebastian Tătaru