Duelurile Politehnica – Ripensia au devenit deja „clasice” în Liga 2. Cele două timişorene se revăd mâine pe arena „Dan Păltinişanu” având mare nevoie de puncte după un start de sezon modest.

Până acum statistica e clar de partea alb-violeţilor, care au pierdut un singur joc la acest nivel în faţa concitadinilor. Altfel, Politehnica a câştigat în „B” în patru întâlniri directe cu „Ripi” şi un alt joc s-a încheiat nedecis.

„Pentru noi toate jocurile pe care le avem de disputat până la finalul acestui an sunt jocuri foarte importante. Mai sunt şase etape, trebuie să acumulăm puncte, pentru că situaţia din clasament ne obligă. Sigur că jocul cu Ripensia e un joc special. E un derby al oraşului Timişoara. De regulă în jocurile de acest tip există o încărcătură emoţională deosebită, sunt orgolii. Fiecare încearcă să-şi apropie victoria. Sunt convins că jucătorii Ripensiei vor veni foarte motivaţi. În plus, cred că o motivare suplimentară vine din faptul că săptămâna aceasta ei au sărbători un număr de ani de când s-a înfiinţat clubul, pe 21 octombrie 1928. Şi cred că vor face tot ce le stă în putinţă pentru a-şi apropia victoria. De partea cealaltă, şi noi suntem pregătiţi să avem o evoluţie bună. Am lucrat la antrenamente în ultimele săptămâni pentru a ne îmbunătăţi organizarea jocului. Fie că discutăm de cea ofensivă, fie că discutăm de cea defensivă. Avem nevoie de puncte şi sperăm ca jocul de sâmbătă să fie unul bun, să reuşim să acumulăm punctele care ne sunt atât de necesare”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii.

„Am fost la Ripensia cinci ani de zile, nu pot decât să le mulţumesc pe această cale. Noi ne-am pregătit săptămâna aceasta foarte bine şi sperăm ca sâmbătă să obţinem cele trei puncte. Cu siguranţă nu ne ajută deloc egalul şi sperăm ca pe teren să dăm totul… Suntem jucători cu experienţă, care am mai jucat în Liga I. Eu cred că asta va face şi diferenţa sâmbătă. Ei sunt o echipă de copii, care vor alerga, se vor agăţa de orice minge, cu siguranţă. Sperăm să punem în practică tot ce am pregătit şi să obţinem victoria. Asta e cel mai important”, a spus Adrian Zaluschi.

Mijlocaşul timişorean s-a aflat în anii trecuţi în cealaltă tabără în derby-ul local. „După statistici, Poli le-a cam câştigat aproape pe toate, eu sper ca şi acum să câştige. Chiar îmi doresc să mă şi bucur la final! Va fi un meci frumos, cu multe ocazii. E clar că se va ataca, acum sper să ţină şi vremea cu noi, căci am văzut că a început să plouă… Eu din tot sufletul sper să vină lumea la stadion”, a subliniat „Zalu”.
Echipa noastră nu va putea miza în acest joc pe serviciile căpitanului Ioan Mera (suspendat), în timp ce Sebastian Serediuc e în continuare indisponibil medical. În schimb, fundaşul Claudiu Pamfile s-a pregătit normal alături de colegi în ultima perioadă.

Partida Politehnica Timişoara – Ripensia Timişoara se dispută sâmbătă, 23 octombrie, de la ora 15.00, pe stadionul „Dan Păltinişanu”, în etapa a XI-a a Ligii 2. Ambele echipe au câte 10 puncte după primele zece runde, alb-violeţii ocupă un loc mai sus – 13 – graţie golaverajului superior. Mai multe informaţii despre bilete şi accesul pe stadion, AICI.

„Avem o echipă formată din jucători cu experienţă, care au jucat şi la nivel de Liga I, însă în acelaşi timp, dacă discutăm de Ripensia, vorbim de o echipă tânără şi tinereţea de regulă se asociază şi cu dorinţa de afirmare. Pe de altă parte, urmărindu-i în jocurile pe care le-au disputat în ultima perioadă, jocul lor este unul cu o evoluţie ascendentă. Discutăm de o echipă care e preocupată să facă un atac poziţional elaborat, la un nivel foarte bun pentru Liga 2. Am văzut evoluţii interesante, e clar că pregătesc lucrul acesta în antrenamente. Cred că, pe undeva, va fi o luptă între experienţa noastră şi dorinţa de afirmare a jucătorilor tineri pe care ei îi au în cadrul lotului”, Nicolae Croitoru, antrenor principal Politehnica Timişoara