Politehnica Timişoara a remizat în runda a 13-a a Ligii 2, scor 1-1 (0-0), pe teren propriu cu CSC 1599 Şelimbăr. Oaspeţii au deschis scorul prin Adrian Cîrstean, pentru ca Alin Ignea să egaleze imediat în urma unui penalty. În prelungirile partidei echipa noastră trebuia să mai beneficieze de o lovitură de pedeapsă, după o intervenţie a portarului Gal asupra lui Mera.

Prima parte a partidei a fost una echilibrată şi destul de solidă pentru ambele tabere. Politehnica a avut prima şansă mare de gol, prin Doru Andrei, care a ţintit transversala de la distanţă în minutul  6 al partidei. Oaspeţii au replicat prin şutul lui Boboc din marginea careului, respins bine de Păduraru (min. 23). Iar patru minute mai târziu o lovitură de colţ l-a găsit pe Scutaru în careu, dar lovitura de cap a fundaşului nostru, care azi a bifat meciul 100 de campionat în tricoul echipei noastre, a fost reţinută de Gal. Imediat voleul lui Ignea, tot după un corner, a trecut puţin peste buturi (30). Minutul 44 a adus o bară şi pentru oaspeţi, la şutul lui Vodă, tot din afara careului, mingea căzând pe transversală.

Startul reprizei a doua a adus şi deblocarea tabelei. Din minutul 48 a fost 0-1, deoarece Cîrstean a profitat de respingerea greşită a lui Sofran şi a punctat din interiorul careului. La un minut distanţă însă Alin Ignea a fost împiedicat neregulamentar în celălalt careu de Biatoumoussoka şi tot mijlocaşul nostru a egalat de la punctul cu var (min. 51) cu un şut în dreapta tânărului Gal. După şansele lui Scutaru (55), Ursu (64), a venit şi rândul lui Mera să lovească bara adversă, după un „cap” cu două minute rămase din timpul regulamentar. Golul putea veni şi în minutul 90, dar faza încâlcită din careul oaspeţilor, cu multe reluări blocate s-a încheiat cu un şut din cădere, alături, trimis de Lazăr. Prelungirile au adus o fază controversată în careul celor de la Şelimbăr. „Libera” lui Ignea a fost ajunsă de Mera, care a fost lovit în zona capului de goalkeeperul Gal în mijlocul careului, dar arbitrul Marius Chiorean a dictat fault în atac!

Politehnica a rămas pe locul 15, cu 11 puncte. Următorul joc la nivelul Ligii 2 va fi pe terenul celor de la FC Braşov.

POLITEHNICA: Păduraru – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – D. Radu (57, Bîrnoi), Lazăr, Ignea, D. Andrei – Ursu, Gerbi (57, Zaluschi). Pe bancă: Murariu – Bocşan, Moţiu, S. Costea, Haţegan. Antrenor: Nicolae Croitoru.

CSC 1599 Şelimbăr: Gal – Vodă, Natea, Biatoumoussoka, Tătar (cpt.) – Antone (46, Al. Luca), Boboc (90, R. Crişan), Cărăruş, Yameogo (82, Roşu) – Ciocâlteu (82, Monea), Cîrstean (71, Goh). Pe bancă: Vâtcă – Curtean, T. Suciu, Vişa. Antrenor: Eugen Beza.

„Nu ştiu cum a arătat jocul, aveam nevoie de puncte. Aveam nevoie de trei puncte, erau foarte importante pentru noi! Din păcate nu am reuşit să le obţinem. Din păcate, iarăşi greşeli care ne surprind… Jocul a fost poate mai bun ca în alte meciuri, ne-am şi creat câteva situaţii, am avut şi două bare, sperăm ca jocul să crească, măcar să căpătăm puţină încredere şi în următoarele două săptămâni să punem la punct lucrurile pe care încă nu reuşim să le arătăm în joc… La golul lor e o fază simplă, o minge care putea fi îndepărtată fără niciun fel de problemă. Eu cred că pe parcursul jocului am fost atenţi să nu le dăm spaţii, să nu-şi creeze situaţii de gol. Nici nu cred că şi-au creat foarte multe situaţii. Au avut într-adevăr şi ei o bară printr-un şut de la distanţă. Am încercat să punem în pericol poarta adversă. Chiar dacă nu ne-am creat multe situaţii de gol. Dar au fost câteva şi aici trebuie să insistăm, dacă vrem să câştigăm trebuie să înscriem”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii.

Urmează o pauză în campionat, alb-violeţii vor disputa în weekend-ul viitor un joc amical cu Avântul Periam.

Foto: Leczki Jozsi