Politehnica Timișoara Femina încheie primul sezon al proiectului cu un trofeu care aduce încredere în ceea ce privește viitorul: locul 1 în Liga de Junioare U15!

În weekendul 18-19 iunie s-a desfășurat pe Stadionul Știința turneul final al campionatului, sub forma de final four. Echipele participante au fost FK Csíkszereda, FC Voluntari, LPS Cluj-Napoca și gazda Politehnica Timișoara.

Sâmbătă s-au jucat semifinalele competiției, FC Voluntari trecând cu 2-0 de LPS Cluj-Napoca, iar Politehnica Timișoara a învins cu 6-0 pe FK Csíkszereda.

Finala mică dintre echipele din Miercurea Ciuc și Cluj-Napoca a fost una mult mai echilibrată, clujencele obținând locul 3 la loviturile de departajare.

Politehnica Timișoara a făcut o primă repriză extraordinară în finala cu Voluntari, Lorena Mihăilesc și Elena Petrișor aducând echipa bănățeană în avantaj cu un gol mai frumos decât celălalt, diferența putând fi una mult mai mare.

FC Voluntari a intrat mult mai motivată după pauză, însă nu a reușit să pună în pericol poarta noastră. Iar cireașa (golul) de pe tort a venit spre finalul meciului, când Rianna Fratuțescu a trimis balonul direct în vinclu din lovitură liberă de la mare distanță.

Fluier final și sărbătoarea a început în echipa dominată de generația 2007 care încheie astfel cu trofeu o primă etapă în carieră.

„Eu spun că e o performanţă mare. Câteva dintre jucătoarele acestea au jucat anul trecut la Fortuna Becicherecu Mic, însă noi am început acest proiect în septembrie 2021. A fost o muncă grea, am schimbat antrenori şi vreau să le mulţumesc tuturor care au contribuit aici, mă refer la Andra Vela, care a fost înainte cu ele, după aceea Denisa Haţegan, Teodora Meluţă, Orlando Ştefan, toţi şi-au adus contribuţia, preparator fizic Cristi Lazăr, antrenor de portari Pepu Ţurcaş. Deci a fost o muncă de echipă. Staff-ul administrativ a avut un rol important. Am încercat cu ele să avem meciuri internaţionale, am fost de două ori în Ungaria, lucruri care le-au întărit. Cred că este o performanţă mare. Încheiem un sezon bun, primul an de Poli Timişoara, cu loc 3 la senioare şi titlu la Under 15. Sperăm să ne dezvoltăm şi anul viitor să aducem mai multe trofee în Timişoara. Pentru că este un oraş frumos, în care fotbalul feminin a prins. Politehnica este un brand deosebit, care se potriveşte cu fotbalul feminin, cred că şi culorile acestea, alb-violet, sunt excepţionale pentru o echipă feminină. Noi vom încerca într-un timp cât mai scurt să devenim echipa fanion a Timişoarei” a declarat managerul Mirel Albon.

„Bucuria de a vedea pe chipul acestor sportive desăvârșite un zâmbet de satisfacție după o atât de mare realizare este de neprețuit. Fetele trebuie să fie în centrul atenției, deoarece sacrificiile și munca sunt ale lor și merită acest titlu cu prisosință. Am fost o echipa fantastică, iar dorința lor de victorie și determinarea pe care au arătat-o în fiecare meci au fost răsplătite. Țin să mulțumesc tuturor oamenilor din club: începând cu sponsorii, conducerea clubului, domnului președinte Călin Pașca, managerului Mirel Albon, team managerului Nelu Pera, omului care face totul posibil – managerul de imagine Diana Coltofean, kinetoterapeutului Oana Stîncel, domnului doctor Musab, staffului tehnic format din Denisa Hațegan, Teo Meluță, Cristi Lazăr și Pepu Țurcaș, dar și lui Vlad Nicoară care a lucrat până în iarnă cu cele care se antrenează și cu senioarele, și nu în ultimul rând, Andrei Vela, deoarece a participat activ la creșterea unora din aceste sportive minunate, pe vremea când jucau sub culorile Fortunei Becicherec. Și, ținând cont de sloganul Politehnicii “Avem un drum și nu ne vom opri” – acesta a fost doar începutul. Aceasă performanță ne bucură și ne responsabilizează. Privim spre viitor, la anul va fi și mai greu, dar vom fi și mai puternici! PS. Mulțumim și minunantei galerii, formată în mare parte din părinții junioarelor din club, niste oameni minunați care au fost alături de noi din prima zi” a declarat antrenorul Orlando Ștefan.

“A fost un an greu, am muncit mult pentru fiecare meci în parte pentru că ne știam obiectivul – câștigarea campionatului. Sunt foarte mândră de echipa mea, suntem un grup frumos, unit, care știe să muncească în echipă și să își arate abilitățile pe fiecare post. Nu am fi reușit să ajungem aici fără sprijinul antrenorului nostru, Orlando Ștefan, cât și a managerului echipei dl Mirel Albon, care au crezut în noi și în această echipă încă de la început până la final și ne-au dat încrederea de care aveam nevoie. Nu în ultimul rând aș vrea să mulțumesc tuturor care ne-au susținut – ați făcut o atmosferă nemaipomenită care ne-a arătat susținerea voastră și ne-a dat și mai mare încredere, tot respectul” spune căpitanul echipei Andra Mihăescu.

“În primul rând, nu m-am așteptat să iau eu acest trofeu, putea fi oricine din echipă după acest meci. M-am bucurat enorm când mi-au strigat numele. Acest premiu mă motivează, o să lupt în continuare pentru tot ce îmi doresc și pentru echipa mea. A fost un meci greu, un meci în care am luptat cu toții din echipă și mă bucur că noi suntem echipa care a ridicat trofeul deasupra capului. Mergem înainte cu toată inima și cu susținerea celor ce cred în noi” spune Elena Petrișor, declarată jucătoarea finalei.

Lotul Politehnicii Timișoara: 

2007: Gabriela Bogdan, Anisia Medre, Andra Mihăescu, Bianca Corsei, Rianna Fratuțescu, Diana Taciuc, Elena Petrișor, Dana Cioablă, Ana Cora.

2008: Carla Levițchi, Lorena Mihăilesc, Cristina Panatie

2009: Alessia Solomon, Alexia Todeci, Sara Codrea, Alexandra Pogăcean.

 

Staff:

Mirel Albon – manager general

Orlando Ștefan – antrenor principal

Denisa Hațegan și Teodora Meluță – antrenori secunzi

Cristian Lazăr – preparator fizic

Petru Țurcaș – antrenor de portari

Musab Al-Qatawneh – medic

Oana Stîncel – kinetoterapeut

Călin Pașca – președinte

Nelu Pera – team manager

Diana Coltofean – manager marketing