În etapa opt a Ligii I, Politehnica Timișoara a întâlnit în deplasare formația Ladies Târgu Mureș, una din echipele nou-promovate ale sezonului. După o primă repriză foarte bună în care s-a și stabilit scorul de 3-0, Politehnica obține prima victorie după șase săptămâni.

Scorul a fost deschis rapid de Florentina Ancăș, mai exact în minutul doi, când a împins în poartă balonul centrat de Genoveva Roșie. După doar două minute, aceeași Ancăș are o incursiune pe partea dreaptă, centrează în fața porții, iar Biró Anna trimite în proprie poartă balonul așteptat de Roxana Dovîncescu. Scorul putea lua proporții mult mai mari în prima parte a meciului, însă, printre altele, Șodinca și Sucilă au ratat pe rând ocazii imense. În minutul 33, aflată în interiorul careului, Cristina Sucilă marchează al treilea gol al meciului din centrarea Denisei Heisu. A doua parte a meciului a avut același scenariu ca și primul, cu Politehnica aflată în atac, însă nu a mai reușit să marcheze, ratând ocazii mari prin Anca Dobai, Anda Jivan, Cristina Sucilă sau Melisa Șodinca. La poarta noastră, deși au existat greșeli în defensivă, Ladies Târgu Mureș nu a creat pericol la poarta apărată de Cosmina Roșu.

Cu această victorie, Politehnica Timișoara acumulează 10 puncte și rămâne pe locul 7 în clasament. În etapa următoare primește pe Stadionul Știința vizita echipei Universitatea Galați. Meciul este programat duminică, 14 noiembrie, de la ora 11:00.

„Este o victorie importantă, venită după o foarte lungă perioadă în care nu am reușit să învingem, am reușit un singur egal în etapa trecută cu Vasas Femina. A trecut mai mult de o lună, din 26 septembrie noi nu am mai cunoscut gustul victoriei. Acest lucru s-a simțit în jocul echipei, încă nu avem suficientă încredere în forțele proprii și încă suferim foarte mult la capitolul finalizare. Sigur că încă ne lipsesc jucătoare importante, mai ales din compartimentul de atac – Bianca Ienovan, Larisa Grigore, Shaira Pera doar câteva dintre ele. În momentul în care vom reuși să mai recuperăm din aceste jucătoare, sunt convins că jocul nostru va fi mult mai bun și mult mai legat, iar noi vom reuși să materializăm mai multe din ocaziile pe care ni le creăm. Mă bucură faptul că junioarele confirmă în continuare, astăzi am avut cinci junioare în teren – două născute în 2005 și trei în 2006, deci pentru Politehnica Timișoara viitorul sună bine. Sperăm să reușim să le ajutăm să crească într-un mod corespunzător pentru că au potențial, au calități și pot fi soluții pentru echipa noastră, dar și pentru echipele naționale” a spus la finalul meciului managerul echipei, Mirel Albon.

Ladies Târgu Mureș: 1. Evelin Toth – 18. Erika Timár, 4. Timea Krall, 7. Timea Tamás, 11. Kinga Barabási, 10. Kincső Székely, 25. Szidonia Adorján, 6. Biró Anna, 15. Márta Dávid, 19. Andrea Fekete, 77. Renáta Nagy.

Rezerve neutilizate: 23. Henrietta Bereczki, 5. Antonia Csoka, 8. Szilvia Szilveszter.

Politehnica Timișoara: 30. Cosmina Roșu – 7. Florentina Ancăș (15. Denisa Hațegan 69′), 22. Nicol Dincă-Vuia, 4. Cristina Codrescu, 6. Denisa Heisu (10. Nikoleta Kurja 60′), 5. Teodora Meluță (cpt.) , 27. Genoveva Roșie, 2. Anca Dobai, 20. Roxana Dovîncescu (8. Clara Roșu 60′), 23. Melisa Șodinca (14. Anda Jivan 60′), 24. Cristina Sucilă (19. Andreea Șepețan 82′).

Rezerve neutilizate: 1. Alexandra Dăniloaia.