În etapa a doua a Ligii I Politehnica Timișoara a întâlnit echipa Piroș Security Arad pe Stadionul Știința, acesta fiind primul meci disputat în noua ”casă”. Cu un public numeros în tribune, comparativ cu meciurile de fotbal feminin din campionatul românesc, echipa noastră a reușit o victorie muncită în fața echipei arădene mult slăbită față de sezonul trecut.

Politehnica a deschis scorul în minutul 14 prin Nikoleta Kurja dintr-un penalty obținut de Bianca Ienovan și a continuat să creeze pericol la poarta arădeană. Golul al doilea a venit însă spre finalul primei reprize, când Melisa Șodinca a trimis direct în poartă un șut-centrare la care apărarea adversă nu a avut reacție. A doua parte a meciului a fost dominată tot de echipa noastră, fără ca Piroș Security să pună în dificultate mare apărarea.

Aflată la debut în alb-violet, Genoveva Roșie a marcat în minutul 50 din lovitură liberă, în ciuda plonjonului portarului Maha. Shaira Pera a dus scorul la 4-0 în minutul 69 cu un voleu din interiorul careului. Melisa Olariu a stabilit scorul final de 4-1 cu un sfert de oră înainte de final după un corner și o eroare în defensiva noastră.

Pe lângă Genoveva Roșie, acest meci a reprezentat debutul la echipa de senioare a jucătoarei Roxana Dovîncescu, născută în anul 2006.

„A fost o victorie muncită, ne doream să începem cu dreptul acasă, sigur că ne doream şi săptămâna trecută la Alexandria. Au revenit câteva jucătoare, iar acest lucru s-a văzut. Jocul a fost altfel, mai consistent față de prima etapă, pe viitor ne dorim un joc şi mai bun, fără greşelile pe care le-am făcut. Este un proces de durată, sunt convins că într-un timp, noi ne dorim cât mai scurt, să avem un joc cu care să ne luptăm pentru locurile fruntaşe. Atmosfera a fost superbă, galeria Politehnicii este unul dintre motivele pentru care am venit aici, a fost din nou extraordinară, să sperăm că în meciul de sâmbătă, cu Olimpia Cluj, fetele vor fi la nivelul galeriei! Campionatul este lung şi se pot întâmpla multe, urmează play-off şi play-out,  fiecare punct contează. Noi nu avem obiectiv titlul în acest an, dar nu ne vom da la o parte. Încă avem jucătoare accidentate, nu am reuşit să transferăm tot ce ne-am dorit. Dar sunt convins că până în iarnă jocul se va îmbunătăţi, vor veni cel puţin două jucătoare şi atunci echipa va arăta altfel. De asemenea, continuăm și promovarea junioarelor în echipa de senioare. După ce în prima etapă a debutat Nicol Dincă-Vuia, astăzi a intrat și Roxana Dovîncescu, alături de Giorgiana Mateescu. Punem accent pe junioare, pe creșterea lor și cu siguranță veți vedea în acest sezon din ce în ce mai multe dintre ele jucând cu senioarele”, a declarat Mirel Albon.

Pentru Politehnica Timișoara urmează meciul cu Universitatea Olimpia Cluj, programat pentru 11 septembrie pe Stadionul Știința, de la ora 11:00.

Politehnica Timișoara: 1. Rebeca Pavel – 14. Anda Jivan (8. Clara Roșu 69′), 5. Teodora Meluță, 15. Denisa Hațegan (c) (6. Denisa Heisu 46′), 21. Nikoleta Kurja (4. Roxana Dovîncescu 62′), 7. Florentina Ancăș, 9. Cristina Sucilă, 3. Roșie Genoveva (2. Anca Dobai 82′), 10. Melisa Șodinca, 16. Bianca Ienovan, 17. Shaira Pera (22. Giorgiana Mateescu 82′). Antrenor: Mirel Albon

Rezerve neutilizate: 11. Larisa Grigore, 18. Nicol Dincă-Vuia

Piroș Security Arad: 1. Shehata Maha – 19. Eliza Bozian, 16. Lidia Cauni, 55. Carla Kugler, 33. Adelina Ion, 10. Melisa Olariu (c) (3. Andreea Jardea 84′), 7. Mariana Voinea, 24. Lidia Șuveț, 5. Andreea Tomescu, 17. Manuela Jula (8. Estera Prunar 48′), 6. Dina Csavar. Antrenor: Dan Cuedan