Codul Fiscal și Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu completările și modificările ulterioare oferă posibilitatea companiilor plătitoare de impozit pe profit să direcționeze până la 20% din suma datorată anual bugetului de stat către organizații neguvernamentale. Suma oferită cu titlu de sponsorizare care se deduce din impozitul pe profit nu poate depăși 7,5 ‰ (la mie) din cifra de afaceri.

Sponsorizarea este o cheltuială ce trebuie efectuată până la data de 31.12.2021, iar ulterior va fi scăzută din impozitul pe profit datorat statului, fără costuri suplimentare.

» Dacă sunteți societate comercială care plătește impozit pe profit, sumele aferente sponsorizărilor se scad din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele: 7,5 ‰ din cifra de afaceri, respectiv 20% din impozitul pe profit datorat.

» Dacă sunteți microîntreprindere, puteți sponsoriza Politehnica Timișoara, potrivit legii. Sumele aferente sponsorizărilor se scad din impozitul pe venit datorat pentru trimestrul IV, până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe venit datorat pentru acest trimestru. Vă rugăm să ne aveți în vedere și în trimestrele următoare, sponsorizarea se poate face în fiecare trimestru în care firma înregistrează profit contabil.

Pot fi sponsorizate doar entități care sunt înscrise în Registrul asociațiilor pentru care se pot acorda deduceri fiscale. ACS ASU Politehnica Timișoara, entitatea juridică sub care funcționează clubul de fotbal, este înscrisă în Registru la poziția 173517541 din data de 10.05.2019.

Care sunt pașii sponsorizării?

  1. Calculați suma aferentă sponsorizării, în limita a 20% din impozitul pe profit sau 7,5 ‰ (la mie) din cifra de afaceri
  2. Completați modelul de contract de sponsorizare cu datele firmei dumneavoastră și suma aferentă, iar apoi trimiteți-l în format word pe adresa sebastian.novovic@sspolitehnica.ro sau prin poștă, la adresa Timișoara, Piața Victoriei nr. 2A, et. 1, Rectorat UPT; noi vă vom trimite înapoi la adresa indicată de dumneavoastră contractul semnat și ștampilat
  3. Efectuați plata prin transfer bancar, în contul indicat în contractul de sponsorizare

Ce sprijini prin contribuția ta?

ASU Politehnica Timișoara și-a început povestea în vara anului 2012, după dispariția vechiului club. Actuala asociație sportivă e rezultatul unui parteneriat între Universitatea Politehnica Timișoara, una dintre cele mai prestigioase instituții educaționale din România, proprietarul moral și legal al clubului, și Asociația Suporterilor Timișoreni ”Druckeria”, entitatea sub care sunt juridic organizați suporterii poliști.

De atunci au trecut nouă ani, am jucat peste 250 meciuri și am reușit trei promovări, ajungând în fotbalul profesionist – Liga a II-a. Între timp am reușit crearea unui Centru de Copii și Juniori extrem de performant, situat pe poziția a 10-a în clasamentul academiilor de fotbal întocmit de Federația Română de Fotbal, în fața multor cluburi de Liga I.

Poli e un model unic de organizare în fotbalul românesc, fiind singurul club de fotbal profesionist patronat de o instituție de învățământ superior, în parteneriat cu asociația suporterilor acestuia.

De asemenea Poli a inițiat și s-a implicat în orice acțiune socială menită să aducă un zâmbet pe fețele semenilor noștri care au nevoie de sprijin.

Vrei să afli mai multe?

Îți stăm oricând la dispoziție cu mai multe informații sau răspunsuri la nelămuririle tale la adresa de e-mail sebastian.novovic@sspolitehnica.ro sau la numărul de telefon 0724 654 387 (Sebastian Novovic). Avem un drum și nu ne vom opri! Înainte Politehnica!

Îți mulțumim!