În primul meci acasă din acest an, Politehnica Timișoara obține un punct din confruntarea cu CSM Alexandria, meci contând pentru etapa a doua de play-off al Ligii 1.

Cele două reprize au fost similare, Politehnica Timișoara atacând în valuri, creându-și ocazii, însă nu a existat luciditate în fața porții. După câteva șanse ratate de Șodinca, Ancăș și Sucilă, oaspetele au fost cele care au deschis scorul prin Iulia Iorgoni, în minutul 31, în urma unui corner obținut după un șut bun expediat de Tudorache Cristina.

În partea secundă, Politehnica a dominat total în goana după egalare, care s-a lăsat mult așteptată, ratând ocazii imense în situații de 1 la 1 cu portarul Alexandriei. Într-un final, Cristina Sucilă reușește să marcheze în minutul 83 după o lovitură liberă executată de Clara Roșu. Poli ar fi putut să țină acasă cele trei puncte, mai creându-și câteva ocazii până la fluierul final, însă balonul nu a mai ajuns în poarta Alexandrei.

Cu acest egal, Politehnica Timișoara rămâne pe locul patru, la cinci puncte de podium, urmând ca în etapa următoare să se deplaseze la București pentru meciul cu Fair-Play București, ocupanta locului șase.

„Trăim un sentiment ciudat, pe de o parte sunt bucuros pentru jocul echipei – am reușit să avem multe realizări, o posesie bună, un pressing foarte bun, nu le-am lăsat timp și spațiu adversarelor, care au avut foarte puține oportunități de a marca. În repriza a doua au avut chiar foarte puține momente în care s-au apropiat periculos de poarta noastră. Însă, în același timp, suntem puțin supărați pentru că nu am reușit să luăm cele trei puncte, dar acesta este fotbalul. Mă bucur că ceea ce lucrăm la antrenamente începe să se vadă în joc. Ne-au lipsit și astăzi 6-7 jucătoare care ar fi putut să conteze pentru echipa noastră, sperăm că pentru etapa viitoare unele din ele vor fi recuperate și, în condițiile acestea, sunt convins că echipa noastră va arăta și mai bine. Sperăm să continuăm pe același trend.

Mă bucur pentru faptul că noi, chiar dacă am prins play-off-ul pe ultima sută de metri, am arătat în cele două etape de până acum că suntem o echipă de play-off, nu facem un simplu act de prezență și, chiar dacă avem foarte multe tinere în lot, echipa noastră joacă, domină, are ocazii, face pressing, încearcă să joace un fotbal modern și eficient. Urmează meciuri grele, toate din play-off sunt grele, sperăm să rămânem pe aceeași linie și să facem puncte în toate jocurile care urmează” a declarat la managerul Mirel Albon.

Politehnica Timișoara: 30. Cosmina Roșu – 5. Teodora Meluță (cpt.), 15. Denisa Hațegan, 4. Cristina Codrescu, 22. Nicol Dincă-Vuia (20. Roxana Dovîncescu 52′), 24. Cristina Sucilă, 11. Larisa Grigore (19. Andreea Șepețan 62′), 8. Clara Roșu, 7. Florentina Ancăș, 23. Melisa Șodinca, 14. Anda Jivan.

Rezerve neutilizate: 1. Sara Câmpean, 3. Andra Mihăescu, 9. Bianca Corsei, 25. Năstăsoiu Ionela

CSM Alexandria: 1. Andreea Pencea, 4. Ana-Maria Boldgiu (14. Mădălina Zanfir 52′), 13. Iulia Iorgoni, 15. Oana Dumitrache (cpt.), 18. Gabriela Rizea, 6. Claudia Pană, 7. Cristina Tudorache, 16. Andreea Diță, 11. Otilia Durlă, 9. Andra Olaru, 17. Alexandra Nica.

Rezervă neutilizată: 5. Roxana Șerban