Politehnica Timişoara a cedat, scor 0-1, pe terenul Unirii Slobozia, în etapa a X-a a Ligii 2.

Pe o ploaie torenţială şi pe un teren îmbibat cu apă, echipa noastră a avut prima ocazie a meciului în primul minut, dar reluarea lui Zaluschi din careu la „libera” lui Ignea a fost imprecisă. Gazdele au fost apoi prezente mai mult în jumătatea de teren timişoreană şi după trei cornere la rând, Traşcu a finalizat pe lângă poartă trei minute mai târziu.

Minutul 22 a adus o fază mai periculoasă la poarta lui Murariu, care l-a blocat pe Bolohan în preajma careului mic. Acelaşi goalkeeper a fost pus la încercare peste alte două minute, dar a respins peste poartă execuţia din fază fixă a căpitanului Constantin Toma. Jocul a continuat cu atacurile gazdelor pe terenul tot mai plin de bălţi, în timp ce alb-violeţii au încercat câteva contraatacuri, fără succes.

Următoarea ocazie importantă s-a desfăşurat în ultimul minut al primei reprize, când Murariu nu a reuşit să reţină un balon trimis cu pământul din lovitură liberă, din lateral, iar mingea a sărit afară dintr-un adversar. S-a acordat eronat corner, dar lovitura de colţ rezultată nu a produs nici ea efecte pe tabelă.

Unirea a început mai bine şi partea secundă iar, după un nou corner, balonul a fost respins doar până la Răzvan Greu, al cărui șut plasat cu dreptul în stânga lui Murariu a modificat scorul pentru singura dată în meci. Presiunea gazdelor a mai scăzut după deschiderea scorului, dar Politehnica nu s-a descurcat nici în continuare foarte bine pe suprafaţa plină de apă. Totuşi, minutul 87 putea aduce egalarea, însă Doru Andrei nu l-a putut învinge cu un şut din 12 metri pe Gurău.

S-a încheiat 1-0 pentru Unirea Slobozia iar Politehnica rămâne cu 10 puncte pe locul 13. Pentru alb-violeţi urmează sâmbăta viitoare partida de pe teren propriu cu Ripensia.

Unirea Slobozia: Gurău – Traşcu, Al. Dinu, Perju, C-tin. Toma (cpt.) – Coadă, Cruceru – Bolohan (75, M. Savu), Greu (75, S. Ivan), Mustacă (86, M. Matei) – Afalna (90+4, I. Stoica). Pe bancă: Poiană – Dorin Radu, Eavaz, D. Mihai, M. Lemnaru. Antrenor: Adrian Mihalcea

POLITEHNICA: Murariu – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Oanea – Lazăr (84, Bocşan), Ignea – Ursu (77, Bîrnoi), Zaluschi (59, Benzar), D. Andrei – Gerbi. Pe bancă: Păduraru – Denis Radu, S. Costea, Haţegan. Antrenor: Nicolae Croitoru

Foto: Captură din transmisia partidei pe YouTube