În etapa patru a Ligii I, Politehnica Timișoara a întâlnit FC Carmen București, echipele fiind despărțite de trei puncte înaintea acestui meci. La finalul unui meci intens, Politehnica se întoarce în Banat victorioasă, acumulând maximum de puncte patru meciuri disputate.

Deși prima parte a meciului a fost una echilibrată, Poli a fost mai prezentă în jumătatea adversă, dar fără să fie cu adevărat periculoasă în fața porții. După două șuturi expediate de Nikolina Caković, reținute de portar, minutul 29 vine cu cea mai mare ocazie, care a aparținut însă gazdelor: Chiper a scăpat singură spre poartă, dar Sara Câmpean s-a aflat la datorie și a reținut fără probleme balonul.

Carmen a început a doua repriză mai bine, dar Poli a pus ușor stăpânire pe joc, fiind mult mai periculoasă decât în prima parte. Intrată din postura de rezervă, Araujo, pentru prima dată pe postul de extremă dreaptă a adus un plus și a creat pericol în fața porții. Tot după pasa ei a pătruns în careu Roxana Mirea, deschizând scorul în minutul 72 după ce a trecut de Stanciu. În ultimele minute Carmen a presat în căutarea egalului, având și o mare ocazie, însă apărarea noastră și-a făcut treaba excelent în această partidă, continuând fără gol primit în acest sezon.

Politehnica Timișoara obține trei puncte extrem de importante și este lider după patru etape, la egalitate cu FC Universitatea Cluj, 12 puncte.

“Ne-am dorit să facem un joc bun. Degeaba facem jocuri bune cu echipele din subsolul clasamentului, vrem să jucăm bine cu echipele care practică și ele un fotbal bun, care și-au propus obiective importante, iar Carmen București clar este una dintre ele. Am vrut să ajungem să controlăm jocul, să vedem în joc ceea ce am lucrat la antrenamente, avem o echipă tânără, o echipă care va avea un cuvânt greu de spus în fotbalul feminin românesc în anii viitori, sperăm ca acest proiect să continue pe aceeași linie ca și până acum. Prima repriză a fost un joc de luptă care nu ne-a avantajat, dar și atunci noi am fost mai mult în jumătatea adversă, dar fără să fim cu adevărat periculoși la poartă. În repriza a doua lucrurile s-au schimbat, fetele s-au mai liniștit din punct de vedere mental și în aceste condiții au apărut și ocaziile de gol dintre care pe una am și reușit să o fructificăm. Mă bucur că am reușit să controlăm mijlocul terenului, era clar că acolo va fi cheia succesului pentru că ambele echipe stau foarte bine atât în apărare, cât și în atac, iar acolo lucrurile putea fi rezolvate doar de o execuție deosebită sau de o greșeală foarte mare în apărare. Sunt bucuros, cred că suntem pe un drum bun, mi-ar părea rău ca cei de la Carmen să nu continue ce au început pentru că în fotbalul feminin românesc este nevoie de astfel de proiecte, le doresc mult succes. Noi rămânem în luptă cu eterna campioană Olimpia Cluj, pe care o întâlnim peste două etape. Sper și trebuie să jucăm mai bine decât am făcut-o astăzi, dacă vrem să obținem ceva de la acel joc” a declarat managerul Mirel Albon.

FC Carmen București: 33. Danielle Krazyzaniak, 2. Maria Mihalache, 26. Ana Maria Stanciu, 3. Androniki Michalopolou, 22. Bianca Sandu, 5. Victoria Swift, 10. Georgiana Vasile (21. Eva Atanasova 77’), 24. Claudia Chiper (6. Iuliana Obreja 86’), 14. Karyn Forbes, 8. Oana Dragu (28. Alexandria Couto 46’), 9. Rania Kara.

Rezerve neutilizate: 1. Sydney Davis, 27. Maria Neacșu, 13. Morgan Rees, 7. Madoa Bardea.

Politehnica Timișoara: 1. Câmpean Sara – 5. Meluță Teodora (cpt.), 28. Bratu Antonia, 4. Codrescu Cristina, 7. Ancăș Florentina, 24. Sucilă Cristina, 26. Mirea Roxana (10. Kurja Nikoleta 81’), 8. Roșu Clara (27. Roșie Genoveva 69’), 9. Cakovic Nikolina (3. Araujo dos Anjos Rodrigues Emilin 62’), 16. Ienovan Bianca, 14. Jivan Anda

Rezerve neutilizate: 30. Roșu Cosmina, 11. Grigore Larisa, 15. Hațegan Denisa, 22. Dincă-Vuia Nicol.