În etapa 9 a Ligii I Politehnica Timișoara a întâlnit în deplasare echipa AFK Csíkszereda pe Stadionul Municipal Miercurea Ciuc, ocupanta locului 5 cu 13 puncte. După un meci dominat cap-coadă și șapte goluri, Poli revine în Banat cu cele trei puncte.

Meciul a început cum nu se putea mai bine pentru Politehnica Timișoara, scorul fiind deschis încă din minutul 4 de Florentina Ancăș, care a trimis prin alunecare în plasă balonul centrat de Anda Jivan. Nikolina Cakovic a presat fundașii adverși recuperând mingea și marcând pentru 2-0 cu un șut puternic din interiorul careului. Spre finalul primei părți, Cristina Sucilă, care ne-a obișnuit deja cu goluri superbe în acest sezon, marchează o nouă bijuterie direct în vinclu.

Căpitanul Teo Meluță și-a trecut numele pe lista marcatoarelor în minutul 57, dintr-un penalty obținut de Anda Jivan. După doar câteva minute, aceeași Jivan urmărește balonul după o lovitură liberă executată de Clara Roșu și marchează pentru 5-0. Revenită după accidentarea suferită înainte de meciul cu FC Universitatea Cluj, Bianca Ienovan reușește o dublă: în minutul 76 marchează dintr-un penalty obținut de ea, ca mai apoi în minutul 88 să ia o acțiune pe cont propriu și să macheze superb de la peste 20 metri, stabilind scorul final de 7-0.

Politehnica Timișoara rămâne liderul Ligii 1 după acest meci cu 27 de puncte, urmată de FC Universitatea Cluj cu 24 și Carmen București cu 18 puncte. În etapa următoare, Poli joacă ultimul meci acasă din sezonul regular contra echipei CSM Alexandria, programat pentru 27 noiembrie, ora 11:00, pe Stadionul Știința.

„Dacă etapa trecută eram nemulțumiți după un 6-0 acasă cu Fair-Play București, astăzi suntem foarte mulțumiți după acest joc și această victorie. Am întâlnit una din echipele bune ale campionatului, însă fetele noastre au făcut unul dintre cele mai bune meciuri din acest sezon, un meci în care n-am dat aproape nicio șansă adversarului, au avut un singur șut pe poarta noastră și încă o oportunitate când au ajuns cu mingea în careul nostru, dar nu au șutat la poartă. În rest, nu au fost periculoși absolut deloc, mingea a ajuns la portarul nostru, Sara Câmpean, doar când fundașii noștri au pasat cu ea.

Ne-am dori ca etapă de etapă să jucăm la fel, să avem același ritm, aceeași intensitate, fetele să fie capabile să facă același pressing. Am avut foarte multe ocazii de gol, am combinat foarte bine jocul de posesie cu jocul vertical. Sigur, este foarte greu să joci în fiecare etapă la fel, dar noi ne vom strădui și, dacă fetele se vor prezenta așa la fiecare joc, suntem convinși că jocul nostru va fi foarte bun și vom putea emite pretenții la titlul de campioană. Nu ne-am propus la începutul sezonului acest lucru, însă în acest moment lucrurile arată în așa fel încât ne permitem să sperăm. Nu suntem favoriți, dar vom încerca să dăm totul și să ne luptăm până în ultima etapă pentru a schimba campioana României și a prinde și alte echipe încredere că se poate realiza acest lucru” a declarat la finalul meciului managerul Mirel Albon.

Politehnica Timișoara: 1. Sara Câmpean – 5. Teodora Meluță (27. Genoveva Roșie 71’), 28. Antonia Bratu (22. Nicol Dincă-Vuia 52’), 4. Cristina Codrescu, 7. Florentina Ancăș, 24. Cristina Sucilă, 10. Nikoleta Kurja (3. Emilin Araujo 71’), 26. Roxana Mirea (11. Larisa Grigore 71’), 14. Anda Jivan, 8. Clara Roșu, 9. Nikolina Cakovic (16. Bianca Ienovan 46’).

Rezerve neutilizate: 30. Cosmina Roșu, 23. Melisa Șodinca