Duminică, 15 mai, Politehnica Timișoara a primit pe Stadionul Știința vizita echipei Fair-Play București, meci contând pentru etapa a opta din play-off-ul Ligii 1. După un meci dominat cap-coadă, Politehnica obține cele trei puncte, cu nu mai puțin de 11 goluri marcate în poarta bucureștencelor, urcând pe locul trei în clasament.

Fetele în ghete s-au instalat încă din primele minute în jumătatea adversă și, după două șuturi trimise peste poartă de Cristina Sucilă, Teodora Meluță deschide scorul în minutul 8, după o pasă excelentă a Clarei Roșu. După câteva minute, Florentina Ancăș putea majora scorul cu un șut puternic din careu, dar balonul a lovit bara laterală. În minutul 28, Clara Roșu face 2-0 cu un șut superb în vinclu de la peste 25 metri. Peste doar două minute, Bianca Ienovan marchează primul ei gol din acest meci după o recentrare a Florentinei Ancăș, iar după alte două minute driblează tot ce îi stă în cale și execută portarul pentru 4-0. Cu cinci minute înainte de pauză, Anda Jivan face 5-0 cu un șut puternic din interiorul careului.

Nici nu a început bine repriza secundă, că Bianca Ienovan marchează din nou cu un șut pe jos din marginea careului. Au urmat câteva minute în care bucureștencele au încercat timid să pună în pericol poarta noastră, însă apărarea s-a descurcat fără emoții. În minutul 52, Ienovan marchează din nou, de data aceasta cu o lovitură de cap, după o centrare a Clarei Roșu. Șase minute mai târziu, Nikoleta Kurja șutează puternic din afara careului și face 8-0. Nou-intrate pe teren, Melisa Șodinca trimite în bară balonul centrat de Teo Meluță, dar la faza imediat următoare, la prima atingere de balon, Andreea Șepețan marchează din careu singură cu portarul, din pasa Melisei. Aceeași Melisa șutează din afara careului, portarul respinge cu piciorul, iar Bianca Ienovan se află la locul potrivit și trimite balonul în plasă în minutul 66. După alte câteva ocazii ratate, Cristina Sucilă stabilește scorul final de 11-0 în minutul 85, cu un șut plasat, din centrarea Florentinei Ancăș.

După o lungă perioadă în care a fost accidentată, Sabina Scurtu a revenit astăzi pe teren, fiind primul ei meci în alb-violet. O altă noutate o reprezintă debutul jucătoarei Aya Jamily, din Maroc. În vârstă de 18 ani, aceasta este studentă la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara, se antrenează cu noi din iarna lui 2021, iar astăzi a venit momentul debutului ei.

Trei puncte importante care duc Politehnica Timișoara pe locul trei în clasament, surclasând CSM Alexandria, care a pierdut cu Universitatea Olimpia Cluj, scor 9-1. În ultima partidă a etapei, Heniu Prundu Bârgăului a învins Vasas Femina cu scorul de 2-0 și își menține prima poziție. De menționat și faptul că în clasamentul play-off-ului, strict după meciurile jucate în această primăvară, Politehnica ocupă poziția secundă, după echipa bărgăuană.

Duminica viitoare Politehnica Timișoara primește vizita echipei Heniu Prundu Bârgăului, de la ora 13:00 pe Stadionul Știința.

„Un meci fără istoric, din păcate echipa bucureșteană s-a mulțumit doar cu o calificare în play-off, după care nu a mai făcut nimic să își îmbunătățească jocul. Însă noi continuăm să muncim și să creștem, pe lângă cele 11 goluri marcate am mai avut multe ocazii de a marca. Este o creștere evidentă în circulația mingii și a jucătoarelor. Eu sper ca și cu echipele din fața noastră, Heniu și Olimpia, să avem un joc la fel de consistent din punct de vedere al posesiei și al ușurinței cu care ajungem în fața porții. Foarte îmbucurător că avem cel mai bun atac din play-off, foarte îmbucurătoare este revenirea rapidă a Biancăi Ienovan aproape de forma care a consacrat-o. Sperăm să mergem pe aceeași linie și să jucăm din ce în ce mai bine. Sunt foarte mulțumit de prestația fetelor, au o zi liberă, după care începem să pregătim meciurile cu Heniu și Olimpia, echipe cu care încercăm să jucăm de la egal la egal sau, de ce nu, chiar mai bine decât primele două clasate” a declarat managerul Mirel Albon la final de meci.

Politehnica Timișoara: 30. Cosmina Roșu – 5. Teodora Meluță (18. Sabina Scurtu 73′), 15. Denisa Hațegan (22. Nicol Dincă-Vuia 61′), 4. Cristina Codrescu, 7. Florentina Ancăș, 24. Cristina Sucilă, 10. Nikoleta Kurja, 11. Larisa Grigore (23. Melisa Șodinca 61′), 14. Anda Jivan (19. Andreea Șepețan 61′), 8. Clara Roșu, 16. Bianca Ienovan (21. Aya Jamily 73′).

Rezerve neutilizate: 1. Sara Câmpean, 13. Adina Rognean, 25. Ionela Năstăsoiu

Fair-Play București: 12. Ana Șerbănică, 4. Alexandra Lăzărean, 15. Miruna Cristea, 10. Ioana Stancu, 8. Andreea Huțanu, 7. Ana Maria Enache (16. Alexandra Dragomir 46′) , 13. Gabriela Ionaș, 9. Raluca Gulimescu, 14. Andrea Ceasara, 11. Mihaela Mardari, 6. Clara Bobosatu.