În etapa a șaptea din play-off, Politehnica Timișoara a întâlnit în deplasare echipa CSM Alexandria pe Stadionul Comunal din Plosca. După o înfrângere și un egal în acest sezon cu echipa din Teleorman și cu un joc în creștere de la meci la meci, Politehnica obține cele trei puncte atât de importante în lupta pentru locul trei.

CSM Alexandria a reușit să deschidă scorul în minutul 10 când, după o greșeală la mijloc, Cristina Tudorache scapă spre poartă și șutează de la distanță, luând-o prin surprindere pe Sara Câmpean. Fetele în ghete au avut reacție imediată și au început atacurile în căutarea egalării însă situațiile create nu s-au concretizat, Melisa Șodinca, Cristina Sucilă sau Bianca Ienovan ratând câteva ocazii. Spre finalul primei părți, Clara Roșu o vede foarte bine pe Teodora Meluță fără marcaj, îi pasează, iar aceasta egalează cu un șut puternic și sigur. Chiar înainte de pauză, aceeași Meluță s-a aflat într-o poziție foarte bună, dar a pierdut un tempo, alegând să centreze, balonul fiind prins de portarul Pencea.

La începutul reprizei secunde, gazdele au beneficiat de o lovitură liberă mai periculoasă, însă apărarea noastră a rezolvat situația fără emoții, iar în minutele următoarea determinarea echipei a adus și întoarcerea scorului. În minutul 52 Bianca Ienovan a centrat de pe partea stângă, Cristina Sucilă lovește mingea cu capul, balonul plimbându-se pe linia porții după ce lovește și bara laterală, trecând într-un final linia porții. După doar trei minute, Ienovan are o incursiune tipică, își face mingea pe interior și șutează în vinclu de la marginea careului. Poli a dominat complet repriza secundă, creându-și nenumărate ocazii, ratând prin Jivan, Ienovan, Sucilă sau Ancăș. Scorul final de 4-1 a fost stabilit de Anda Jivan în minutul 80 când, după ce a pus presiune pe portar, a scăpat și a trimis balonul în poarta goală.

Cu această victorie, Politehnica Timișoara se apropie doar la un punct de CSM Alexandria, iar lupta pentru locul trei rămâne deschisă. În etapa următoare, Politehnica joacă acasă cu Fair-Play București, meciul fiind programat pentru ora 11:00 pe Stadionul Știința.

„O victorie importantă după o deplasare dificilă, împotriva unui adversar foarte bun, din punctul meu de vedere CSM Alexandria este una din echipele bune ale campionatului, una din echipele  care în fiecare etapă a jucat bine și a fost un adversar dificil pentru orice echipă atât în  sezonul regulat, cât și în play-off. Mă bucură în continuare jocul echipei, mă bucură că deja nu se mai simte că ne lipsesc jucătoare titulare, indiferent cine intră în primul 11 reușește să se integreze, iar jocul nostru rămâne cam la același nivel. Am reușit din nou să înscriem de multe ori, am avut din nou multe alte situații de a marca. De asemenea, este un lucru extrem de pozitiv faptul că am reușit să revenim după ce am fost conduși. În sezonul de toamnă, în momentul în care primeam primul gol, nu reușeam să avem această atitudine. Astăzi chiar nu am avut emoții, am fost convinși că vom reveni, fetele au făcut-o imediat și am reușit să egalăm în prima repriză, iar în repriza a doua am făcut un joc foarte bun. Sunt trei puncte importante, sperăm să câștigăm meciul cu Fair-Play, urmând ca în ultimele două etape cu primele două clasate să ne străduim să obținem cât mai multe puncte astfel încât să ne îndeplinim obiectivul și să terminăm primul sezon de Politehnica Timișoara Femina pe podium” a declarat managerul Mirel Albon.

CSM Alexandria: 1. Andreea Pencea – 18. Angelica Rizea, 15. Oana Dumitrache, 13. Iulia Iorgoni, 8. Otilia Durlă, 7. Cristina Tudorache, 6. Claudia Pană, 9. Andra Olaru, 17. Alexandra Nica, 10. Iulia Săvescu (5. Roxana Șerban 67′), 14. Mădălina Zanfir.

Rezervă neutilizată: 4. Ana-Maria Boldeiu

Politehnica Timișoara: 1. Sara Câmpean – 5. Teodora Meluță (cpt.), 22. Nicol Dincă-Vuia (4. Cristina Codrescu 49′), 15. Denisa Hațegan, 7. Florentina Ancăș, 24. Cristina Sucilă, 8. Clara Roșu, 11. Larisa Grigore (10. Nikoleta Kurja 49′), 14. Anda Jivan, 23. Melisa Șodinca (13. Adina Rognean 63′), 16. Bianca Ienovan (19. Andreea Șepețan 71′).

Rezervă neutilizată: 30. Cosmina Roșu