După o pauză de trei luni, pe 6 martie a început play-off-ul Ligii 1, Politehnica Timișoara luând start în a doua parte a sezonului pe terenul echipei Vasas Femina Odorheiu Secuiesc. Dacă în toamnă meciul s-a încheiat nedecis, 3-3, ieri elevele lui Mirel Albon au obținut cele trei puncte puse în joc, după victoria clară cu scorul de 5-0.

Politehnica Timișoara a avut un început de meci mai agitat, lipsit de luciditate, însă deschiderea scorului a adus încredere, iar meciul practic s-a jucat spre o singură poartă. În minutul 20, Florentina Ancăș a încercat o pătrundere prin centru, Anda Jivan a interceptat mingea și i-a pasat Teodorei Meluță, venită liberă din spate, aceasta șutând fără emoții la colțul lung. Cu un boost de moral, Politehnica a continuat să atace, însă balonul nu a ajuns în plasă. Cea mai mare ocazie și practic singura cu adevărat periculoasă a gazdelor, a venit spre finalul primei părți, însă mingea a fost șutată mult peste poartă. În schimb, Anda Jivan a stabilit scorul de 2-0 al reprizei cu o lovitură de cap în urma unui balon centrat perfect din corner de Genoveva Roșie.

Primul minut al reprizei secunde a adus și dubla pentru Anda Jivan, aceasta marcând tot cu o lovitură de cap și tot după un corner, executat de această dată de recent intrata Clara Roșu. Partea a doua a meciului a fost una perfectă pentru elevele lui Mirel Albon, acestea atacând în valuri, având mai multe ocazii de a majora scorul. Intrate în minutul 65, după doar două minute Roxana Dovîncescu și Andreea Șepețan creează faza golului patru, prima pătrunzând în careu pe partea stângă, iar a doua aflându-se la locul potrivit în momentul potrivit trimite balonul în plasă. În minutul 79 Clara Roșu stabilește scorul final din penalty acordat de arbitru după un henț în careu.

Cu cele trei puncte obținute la Odorhei, Politehnica Timișoara urcă pe locul patru cu 22 de puncte, la cinci distanță de locul trei ocupat de CSM Alexandria, adversara din următoarea etapă.

„Mă bucură foarte mult începutul de play-off, cred că am făcut o partidă foarte bună, cu o repriză a doua extrem de bună. Continuăm pe trendul ascendent pe care am intrat în luna noiembrie. Din păcate, avem în continuare jucătoare accidentate, ne-au lipsit 6 potențiale titulare, însă jucătoarele care au intrat pe teren de la început, dar și pe parcurs, au arătat că pot face față nivelului pe care încercăm noi să îl aducem la Politehnica Timișoara. De asemenea, mă bucură faptul că au mai debutat două speranțe ale clubului pentru echipa de senioare, Rianna Fratuțescu și Andra Mihăescu.

Arătăm în continuare că suntem o echipă care vrea să joace fotbal atractiv, frumos, am marcat din nou cinci goluri și suntem foarte aproape de a deveni al doilea cel mai bun atac al Ligii 1. Ne-am îmbunătățit și apărarea, am reușit un nou meci fără gol primit, așa că din toate punctele de vedere se vede munca depusă în perioada precompetițională și sperăm să continuăm pe același drum. Suntem convinși că ne așteaptă meciuri grele, toate echipele din play-off au valoare, toate s-au pregătit bine, însă sperăm să avem același joc consistent, același joc ofensiv și să ne dezvoltăm propria identitate, propriul model de joc, astfel încât în campionatele viitoare să ne luptăm pentru locurile fruntașe și, de ce nu, chiar pentru trofee” a declarat managerul Mirel Albon.

Vasas Femina: 1. Rezmeliță Linda – 17. Kriszta Egyed (3. Aura Zănoagă 88′), 4. Andrea Molnár, 5. Brigitta Szász Bencze, 14. Edina Lászlo (10. Mária Hodor 54′), 15. Anett Godra (13. Viktória Balázs 54′), 7. Aranka Orbán (cpt.), 6. Anita Horváth, 9. Rita Mitri, 11. Györgyi Tóth (16. Krisztina Pásztor 88′), 18. Henrietta Sólyom (8. Krisztina Benő 54′).

Rezervă neutilizată: 12. Ágota Dénes

Politehnica Timișoara: 30. Cosmina Roșu – 5. Teodora Meluță (cpt.), 15. Denisa Hațegan (3. Andra Mihăescu 79′), 4. Cristina Codrescu (21. Rianna Fratuțescu 79′), 22. Nicol Dincă-Vuia, 24. Cristina Sucilă, 11. Larisa Grigore (8. Clara Roșu 46′), 27. Genoveva Roșie, 7. Florentina Ancăș (20. Roxana Dovîncescu 65′), 23. Melisa Șodinca (19. Andreea Șepețan 65′), 14. Anda Jivan.

Rezervă neutilizată: 1. Sara Câmpean