Duminică, 5 decembrie, s-a jucat ultima etapă a sezonului regular al Ligii I, Politehnica Timișoara primind pe Stadionul Știința vizita echipei Banat Girls. Un meci început pe soare și terminat pe ploaie, un meci cu cinci goluri și multe alte ocazii, un meci al cărui fluier final a adus bucurie prin calificarea în play-off-ul Ligii I.

Aveam nevoie de victorie, dar nu era îndeajuns, gândul nostru fiind cumva și la meciul de la Arad dintre Piroș și CSM Alexandria. Dar ne concentrăm pe ce avem noi de făcut. Nu trece mult și deschidem scorul pe Știința în minutul 12 prin Florentina Ancăș, care șutează pe jos în dreapta portarului un balon centrat de Nikoleta Kurja după un corner bătut scurt de Genoveva Roșie. După doar două minute beneficiem de o lovitură de pedeapsă în urma unei intrări asupra Andei Jivan, lovitură transformată de căpitanul Teodora Meluță. Avem emoții la o pasă dată înapoi spre portar de Denisa Hațegan, însă Sara Câmpean oprește balonul înainte de linia porții. Scorul putea lua proporții mai repede, dar bara s-a opus în câteva rânduri. Înainte de pauză arbitrul dictează o lovitură indirectă de la aproximativ 13 metri după ce portarul Martinez prinde mingea primită de la o coechipieră. Meluță mișcă mingea, iar Genoveva Roșie șutează puternic în plasa laterală și stabilește scorul la pauză: 3-0. La Arad conduce Alexandria cu scorul de 1-0, dar e drum lung până departe, cum spune de multe ori Șefu’, Mirel Albon.

A doua repriză se joacă după același scenariu ca și prima: Politehnica atacă în valuri, iar Banat Girls încearcă timid să creeze pericol. Anda Jivan lovește bara de două ori, nelipindu-se nicicum de gol, în schimb Roxana Dovîncescu, abia intrată, face 4-0 cu un gol superb direct în vinclu la primele atingeri de balon. În minutul 84 Anda Jivan se revanșează pentru toate ratările din meci și transformă fără emoții o lovitură de pedeapsă, stabilind și scorul final al meciului: 5-0. La Arad se termină 2-0 și suntem în play-off! Încheiem ziua la Știința cu ”Horto magiko” cântat din toată inima cu cei apropiați nouă, cei care ne sunt alături necondiționat, meci de meci.

A fost o toamnă grea, am pierdut puncte pe mâna noastră, dar reușim să ne îndeplinim obiectivul de a ne califica în play-off și încheiem astfel împliniți weekendul Centenarului Politehnicii Timișoara.

„Ne bucurăm pentru calificarea în play-off pentru că doar noi știm cât am muncit din iulie încoace și simțeam cumva că ar fi nedrept să fim în play-out. Am avut meciuri mai puțin bune în această toamnă, am obținut doar un punct cu echipele care sunt în play-off și știm că trebuie să jucăm mult mai bine în primăvară. Cu toate acestea, eu sunt mândră de grupul nostru, suntem foarte uniți, simt și știu că putem face lucruri foarte frumoase împreună. Ne relaxăm puțin, ne încărcăm bateriile, iar din ianuarie ne întoarcem la treabă pentru a arăta că meciurile din prima parte a campionatului au fost o întâmplare” a declarat Teodora Meluță.

Politehnica Timișoara: 1. Sara Câmpean – 5. Teodora Meluță (cpt.), 22. Nicol Dincă-Vuia, 15. Denisa Hațegan (4. Cristina Codrescu 46′), 7. Florentina Ancăș (8. Roșu Clara 71′), 10. Nikoleta Kurja, 24. Cristina Sucilă, 27. Genoveva Roșie (11. Larisa Grigore 71′), 2. Anca Dobai (20. Roxana Dovîncescu 71′), 14. Anda Jivan, 23. Melisa Șodinca (6. Denisa Heisu 46′).

Rezerve neutilizate: 30. Cosmina Roșu, 19. Andreea Șepețan.

Banat Girls:  12. Milagros Martinez (1. Francesca Kovacs 80′) – 3. Carla Chişe, 15. Camelia Crişan, 8. Nicoleta Lazăr, 13. Oana Stoianov (5. Carmen Andrei 31′), 7. Elena Ruvila (cpt.), 9. Stefanija Roksa (23. Delia Dan 61′), 4. Daria Muntean (14. Andreea Dumitru 61′), 25. Denisa Burdan (24. Sara Constantinescu 80′), 6. Mădălina Gînju, 17. Andra Vidican.

Rezerve neutilizate: 21. Paula Muntean.