Politehnica Timişoara s-a impus pe terenul ultimei clasate din grupa A a play-out-ului Ligii 2. A fost 4-2 (2-1) pentru alb-violeţi cu Dacia Unirea Brăila la capătul unui joc în care s-au acordat trei penalty-uri.

Disputat pe un teren foarte denivelat, jocul de la Brăila a început cu două goluri. Alb-violeţii au deschis scorul în minutul 12, când cornerul lui D. Andrei a fost reluat cu capul de Cristian Bocşan în dreapta lui Duţă. Gazdele au replicat şapte minute mai târziu, când, în urma unei alte lovituri de colţ, mingea a rămas în faţa porţii şi a fost reluată de Duţă din apropiere pentru 1-1. Pe faza ofensivă soluţia a venit tot pe cale aeriană în minutul 27, când centrarea lui Sofran în 14 metri a fost reluată bine cu capul de Alexandru Iamandache, în stânga portarului de această dată. Este prima reuşită în Liga 2 pentru mijlocaşul în vârstă de 22 de ani.

În repriza secundă gazdele au reuşit încă o dată să revină pe tabelă, egalând în urma unui penalty acordat pentru un henţ la Sofran în minutul 60. Marcator: Charles Acolatse, cu un şut în stânga lui Murariu. 12 minute mai târziu nou intratul Gerbi a fost faultat de Ziepop în careu şi s-a dictat lovitură de pedeapsă şi pentru alb-violeţi, dar italianul a trimis pe lângă poartă din execuţia de la punctul cu var. Scorul a devenit 3-2 pentru Poli până la urmă din minutul 80, când Gerbi a sărit cu doi adversari, balonul a căzut tot în careul gazdelor şi Octavian Ursu a speculat, trimiţând sub bară. Trei minute mai târziu acelaşi Gerbi a obţinut un nou penalty iar de această dată Alin Ignea a executat cu siguranţă în stânga portarului şi a stabilit scorul final.

Dacia Unirea Brăila: V. Duţă – Cr. Leu (82, Vartolomei), Moroianu (cpt.), Ziepop (90+2, B. Ene), R. Mocanu – Zoua (88, Boroşu), Acolatse – Şt. Sava, Petrache (88, Lascu), V. Robu – Al. Duţu (88, Njopgang). Pe bancă: Butunoiu – Bădilaş, Gheorghiu, Ad. Ghiţă. Antrenor: Laurenţiu Ivan.

POLITEHNICA: Murariu – Sofran, Mera (cpt.), Bocşan, Pamfile – D. Andrei, Lazăr (72, Ignea), Iamandache, Oanea (65, Gerbi) – Bîrnoi (82, D. Radu), Ursu. Pe bancă: Devenish-Meares – Plumbuitu, Huminic, Scutaru, Bakoş, Rogosic. Antrenor: Nicolae Croitoru.

„Victorie, din păcate o victorie care nu compensează supărarea de după jocul de săptămâna trecută. O victorie care cred că până la urmă trebuia să fie normală şi eu chiar apreciez echipa Brăilei, pentru că e o echipă într-o situaţie dificilă, dar e o echipă care respectă fotbalul şi competiţia”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii.

„Era greu de crezut că se mai poate întâmpla ceva, sigur, că ne legăm de matematică, dar nici matematica nu poate să ajute câteodată foarte mult. Era greu de crezut că Iaşiul nu poate să câştige meciul cu Călăraşiul sau să nu poată să câştige unul dintre cele două meciuri pe care le mai aveau de disputat. Este clar că va trebui să trecem cumva peste faptul că vom merge la baraj şi va trebui să ne liniştim, să ne pregătim foarte bine şi să fim la ora jocurilor de baraj la alt nivel decât suntem acum”, a concluzionat tehnicianul alb-violeţilor.

Politehnica a acumulat 27 de puncte în urma acestui rezultat, dar nu mai are şanse să părăsească poziţia a 5-a, de baraj, fiind la şase puncte de următoarele clasate – Poli Iaşi şi CSC Şelimbăr, formaţii avantajate, în caz de egalitate, de numărul de puncte cu care au intrat în faza play-out a campionatului. Următorul meci al alb-violeţilor va fi pe teren propriu, cu Metaloglobus Bucureşti.

Foto: Sebastian Tătaru (arhivă)