Săptămâna aceasta Politehnica a organizat o acţiune de verificare destinată jucătorilor tineri. Au participat juniori născuţi între 2003 şi 2006 din propria academie, unii dintre ei aflaţi deja în circuitul primei echipe, jucători împrumutaţi la nivelul Ligii 3, precum şi o serie de jucători care nu au legături contractuale cu clubul nostru.

Acest lot a avut parte şi de două partide de verificare, înregistrându-se o remiză, scor 2-2, marţi cu CSC Dumbrăviţa (locul 4 în Seria 8 a Ligii 3), respectiv un eşec, scor 1-4, joi cu CSC Ghiroda şi Giarmata Vii (liderul C8). Ambele jocuri s-au disputat la Baza 2 a Politehnicii (teren sintetic).

Concluziile la finalul acestui stagiu au fost expuse de antrenorul principal al Politehnicii. „Au fost peste 30 de jucători, în mare parte din Centru de la noi, jucători împrumutaţi la cluburile din Liga 3, au fost şi o serie de jucători din afara clubului, în marea lor majoritate jucători tineri. Aş împărţi jucătorii în mai multe categorii. Legat de cei din Academie, am vrut să avem o imagine cât mai completă asupra potenţialului lor. Sigur, sunt jucători interesanţi. Vom decide până la începutul pregătirilor, care vor veni dintre ei la antrenamentele echipei mari, dar probabil vom încerca să lucrăm într-un cadru mai larg şi le vom oferi şi jocuri de pregătire şi celorlalţi jucători din Academie în această perioadă de pregătire, în aşa fel încât uşor uşor să-i introducem în circuitul echipei de seniori. În legătură cu jucătorii din afară, jucătorii împrumutaţi, rămâne să hotărâm, ne mai gândim ca un jucător să rămână, să-l vedem şi la începutul pregătirii, să luăm o decizie. Iar dintre cei veniţi de afară nu rămâne niciun jucător”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii.

De astăzi poliştii sunt în vacanţă timp de o lună de zile, urmând să reia pregătirile luni, 10 ianuarie 2022.