Pandemia ne-a afectat pe toţi. Alb-violeţii nu au mai putut intra pe gazon. Iar afacerile multora dintre susţinătorii noştri şi nu numai au fost suspendate sau închise parțial.

De aceea am hotărât să punem la bătaie un pachet de promovare Silver pentru un business timișorean afectat de pandemie. Acest lucru presupune, printre alte beneficii, ca logo-ul afacerii să fie prezent pe șortul de joc al ”Băieților în ghete” în noul sezon. Pentru asta am invitat suporterii să ne trimită poveștile lor, urmând ca ele să fie votate de către voi! Zilele trecute am făcut cunoștință cu Florin și prietenii săi necuvântători, iar astăzi a venit rândul unei noi povești.

Ce au în comun aparatele foto profesionale, foarfecile de frizerie și acordurile, parcă venite de pe altă lume, ale unui cor psaltic? Nimic, ați spune la prima vedere. Să-l lăsăm, însă, pe Andrei să ne explice mai multe despre asta:

”Nu mă voi da bătut și nu voi renunța la nimic.”

Andrei Bălan, Beauty Zone Salon

”Salutare! Numele meu este Andrei Bălan și de vreo 32 de ani încerc să înțeleg care este rolul meu pe acest pământ. Sunt născut în Botoșani, iar inima mea a rămas în Bucovina, acolo unde bunicii m-au crescut și mi-au pus bazele fundamentale ale dezvoltării. Care, bineînțeles, ulterior au avut impact în alegerile făcute.

Așa ajung să fiu atras de teologie, și chiar să mă înscriu la un liceu vocațional, urmând toți pașii până la absolvirea masteratului.

Prin 2006, plecasem într-o excursie alături de 3 colegi, iar de aici viața mea începea să se schimbe. Părinții știau că sunt la Bacău, dar eu ajunsesem în Timișoara.

A fost minciuna pe care n-o voi regreta niciodată, și care aduce nulitate consecințelor morale într-o asemenea situație.

Noi, cei patru moldoveni simpatici, cântam, iar întâmplarea face ca într-o după-masă, la o vecernie, ni s-a oferit oportunitatea de a rămâne pe aceste meleaguri. Am fost apreciați și ni s-a oferit oportunitatea unui job în cadrul Episcopiei din Caransebeș.

Aveam 17 ani, mi-am sunat părinții și i-am anunțat că nu sunt la Bacău, și că ar trebui să plec din Botoșani. Ceva șocant, deoarece eram un băiat foarte așezat și niciodată nu făceam prea mari probleme.

Dar părinții mei au înțeles că situația în care mă aflam nu reprezenta o problemă și mi-au demonstrat câtă încredere pot avea în mine. Așa a luat naștere primul proiect serios din viața mea – Grupul Psaltic Katharsis.

Astfel am ajuns să fiu pe o scenă, să trăiesc sentimentul nemaipomenit când o sală întreagă te aplaudă, când oamenii dau bani să cumpere cd-urile tale, cand te vezi într-o emisiune tv.

Anii au trecut, mai exact 7 la numar, timp în care m-am format ca om, și în care mi-am gestionat singur situațiile, fiind la 700 km distanță de casă.

În paralel, am urmat și cursurile Facultății de Drept din Timișoara, apoi un master in HR, dar în tot acest timp nu m-am dezlipit de o mare pasiune, și anume frizeria.  Mereu am fost tentat să experimentez orice job și urmăream cu un spirit antreprenorial orice se întâmpla în jurul meu.

In 2013 când proiectul Katharsis ia sfârșit, mă gândeam să îmi caut un job in HR, dar o prietenă mi-a lansat o provocare ce se lega de pasiunea mea. Eu profesam frizeria și ajunsesem să am clienți prin căminele universității, dar niciodată nu m-am gândit că voi ajunge frizer cu acte în regulă, ba mai mult de atât, proprietar al unui business în domeniul beauty.

Accept pentru 3 luni acest job, dar de aici lucrurile au luat amploare, urmând ca din manager si frizer, în decurs de un an să preiau salonul în care am început timid și să mă gândesc zi de zi la dezvoltarea acestui loc – Beauty Zone Salon.

”Cel mai important lucru în aceste momente este să reziști.”

Mai sunt ancorat și în alt proiect, cel de fotograf de eveniment, dar când sunt pus să aleg între cele două – frizerie sau fotografie , ordinea o păstrez, iar în prim plan este salonul.

Din păcate 2020 a început greu, fiind într-un deficit de personal semnificativ, și din 8 angajați în decembrie, am ajuns ca în martie sa fim doar 3, posturile rămânând descoperite. Decesul tatălui meu, care s-a întâmplat tot în această perioadă, nu m-a făcut decât să conștientizez și mai mult ca eu, la rândul meu, sunt părinte, și că trebuie să lupt și să rezist orice ar fi în jur, indiferent de greutăți.

Ambele domenii au fost enorm impactate, și cel al fotografiei și cel al salonului, dar sper și constat că cel mai important lucru în aceste momente este să reziști.

Nu mă voi da bătut și nu voi renunța la nimic. Sunt convins că vor veni zile mult mai bune și ne vom aminti de această etapă din viața noastră, care va avea efect în anii ce vor urma.
V-a plăcut povestea lui Andrei? Îl veți putea vota, în curând, pentru a-l ajuta să obțină un pachet de promovare Silver din partea noastră. Susținem comunitatea locală!