Alb-violeţii au început cu un succes categoric play-out-ul Ligii 2. Politehnica Timişoara a învins-o pe Dunărea Călăraşi cu 3-0, prin reuşitele lui Denis Radu, Rareş Lazăr şi Octavian Ursu, şi a urcat pe locul 4 al Grupei A. Este totodată şi cea mai clară victorie a echipei noastre în acest sezon.

Jocul de pe „Ştiinţa” a fost dominat, conform aşteptărilor, de către elevii lui Nicu Croitoru. Prima şansă importantă a partidei a culminat cu deschiderea scorului. În minutul 13 Ursu a centrat excelent din partea stângă iar Denis Radu a punctat cu o lovitură de cap în dreapta portarului, în ciuda opoziţiei lui Costache. Aceasta este prima reuşită oficială la seniori pentru tănărul crescut de Poli şi născut în anul 2003.

Din minutul 31 tabela indica 2-0 pentru echipa noastră. Vukoje, aflat la primul meci ca titular, i-a pasat lui Ursu, care a oferit un nou assist. De această dată pentru Rareş Lazăr, care şi-a deschis şi el „contul” alb-violet cu un şut pe jos şi tot în dreapta lui Costache. Prima parte s-a încheiat cu o reluare a lui Ignea peste buturi din poziţie bună.

Oaspeţii, cu o garnitură foarte tânără, care a ameninţat doar la faze fixe, preferând în rest să se apere organizat, puteau totuşi să reducă din diferenţă în minutul 54. Atunci, în urma unui corner, Calu a lovit mingea cu capul în cros şi aceasta a izbit stâlpul din dreapta lui Păduraru. Scorul final a fost stabilit însă cinci minute mai târziu, când Ignea a centrat după o pătrundere pentru Tavi Ursu, a cărui lovitură de cap l-a învins pentru a treia oară în meci pe goalkeeperul Costache. Până la final alb-violeţii şi-au mai trecut în cont şanse bune de mai înscrie, prin acelaşi Ignea (min. 61) şi Rogosic (68 şi 78).

Cu aceste trei puncte Politehnica a urcat pe poziţia a 4-a a Grupei A de play-out, cu 24 de puncte, la egalitate cu CSC Şelimbăr (locul 5, de baraj). Săptămâna viitoare e pauză în Liga 2 iar alb-violeţii vor onora invitaţia de a disputa jocul de deschidere al noii arene din Giuleşti. Jocul cu Rapid va avea loc sâmbătă, 26 martie!

POLITEHNICA: Păduraru – Sofran, Bocșan, Scutaru (cpt.), Pamfile – D. Radu (83, Andrei), Lazăr (83, Iamandache), Ignea, Vukoje (76, Bîrnoi) – Gerbi (63, Rogosic), Ursu (76, Sîntean). Pe bancă: Devenish-Meares – Oanea, Plumbuitu şi D. Olariu. Antrenor: Nicolae Croitoru.

Dunărea Călărași: Costache – M. Drăghici, Țenea (cpt.; 76, Condei), Leca, M. Lupu (87, Primaru) – Vultur (87, Tătaru), Calu – D. Grigore, Coleașă, Moise – Blidar. Pe bancă: I. Alexandru – R. Vasile. Antrenor: Marius Păun.

Foto (principal): Leczki Jozsi (arhivă)

*Cu ocazia acestui joc clubul nostru şi-a continuat acţiunile din cadrul CAFE – Week of Action. Ieri, o parte dintre jucătorii noştri i-au vizitat pe beneficiarii fundaţiei „Pentru Voi”, care ne-au încurajat azi dintr-o mini-tribună de pe „Ştiinţa”. De asemenea, alb-violeţii au pătruns pe gazon alături de puştii de la ACS Ambasadorii Speranţei (foto, jos). Aceste acţiuni au menirea de a-i apropia de arenele sportive pe tinerii cu dizabilităţi şi de a sprijini incluziunea socială.