Politehnica Timişoara va evolua în Vinerea Mare pe terenul ultimei clasate din Grupa A a play-out-ului, Dacia Unirea Brăila.

„E un joc cu Brăila care vine după o săptămână grea, foarte grea, ca urmare a rezultatului pe care l-am înregistrat etapa trecută. Un rezultat care ne scoate din lupta pentru evitarea locului de baraj şi, sigur, un rezultat care ne pune într-o lumină total nefavorabilă. Jucăm la Brăila, sperăm să ne regrupăm, sperăm ca în aceste trei jocuri pe care le mai avem de disputat să pregătim jocurile de baraj, cu Braşov, astfel încât să nu mai fim nevoiţi să trăim astfel de momente”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii.

„Teoretic, pe hârtie, Brăila este un adversar accesibil, dacă ne uităm pe linia lor de clasament. Este o echipă care s-a împăcat cu situaţia în care se află, dar care a respectat competiţia şi, chiar dacă nu a reuşit rezultate bune, totuşi, s-au prezentat destul de bine pentru situaţia lor în jocurile pe care le-au desfăşurat. Eu cred însă că atenţia trebuie să se îndrepte către noi, pentru că noi avem de reglat anumite probleme, să sperăm că jocul cu Brăila va însemna un restart. Şi, aşa cum spuneam mai devreme, să fie un început care să ne ajute să pregătim jocurile de baraj”, a mai spus tehnicianul alb-violeţilor.

Din păcate Adrian Zaluschi şi George Păduraru vor lipsi sigur din lotul nostru, din motive medicale. Primul a suferit la meciul cu CSC Şelimbăr o ruptură parţială de ligament colateral şi va reveni peste circa trei-patru săptămâni.

Întrebat despre informaţiile conform cărora barajul ar putea să nu mai aibă o miză reală (pierzătoarea ar urma să rămână în Liga 2), Nicu Croitoru a subliniat: „Cunosc şi eu aceste informaţii, ştiu că sunt vehiculate şi în presă au apărut anumite lucruri, însă, din punctul meu de vedere, jocul de baraj este la fel de important până când apare o informaţie oficială… Pentru că dacă ne gândim aşa, de-a lungul timpului, an de an apar informaţii de genul acesta, care se confirmă mai mult sau mai puţin. Eu cred că ar fi o greşeală să mergem pe ideea că jocurile de baraj nu vor mai avea importanţă, pentru că nu ştiu dacă este lucrul cel mai potrivit pentru noi la momentul acesta, cred că trebuie să rămânem concentraţi, să ne evaluăm exact, să ştim unde suntem, să vedem ce paşi avem de făcut şi, după cele trei jocuri pe care le mai avem de disputat, să revenim la un nivel de joc bun”.

Meciul Dacia Unirea Brăila – Politehnica Timişoara se dispută vineri, 22 aprilie, de la ora 11:00, în etapa a V-a a play-out-ului Ligii 2, grupa A. Alb-violeţii sunt pe poziţia a 5-a, cu 24 de puncte, în timp ce gazdele ocupă locul 7, ultimul, cu 5 puncte. În sezonul regular echipa noastră s-a impus în meciul disputat pe arena „Dan Păltinişanu”, scor 2-0.