Miercuri, 17 noiembrie, la Facultatea de Mecanică a Universităţii Politehnica, clubul nostru a găzduit prima întâlnire dedicată schimbului de experienţă, la nivel teoretic şi practic, pentru antrenorii din zona Timişoarei şi nu numai.

Prin acest proiect, Politehnica – „Un Club Diferit” îşi propune să vină în sprijinul echipelor din zona de vest a ţării în domeniul juvenil. Împreună ne dorim ca toţi copiii să beneficieze de un proces de instruire modern iar acest lucru se poate realiza prin informarea antrenorilor în legătură cu metodele de antrenament folosite de cluburile mari din Europa. Concurenţa şi conlucrarea duce la progres, competiţia e pe gazon, iar scopul este acela de a crea jucători competitivi de fotbal, al căror impact va aduce implicit beneficii şi cluburilor noastre.

Cursurile teoretice, precum a fost cel de săptămâna aceasta, sunt susţinute de metodistul Sandu Tăbîrcă, şeful Departamentului tehnic al Academiei Politehnicii, deţinător al licenţelor UEFA PRO, UEFA A Elite şi formator UEFA – programe de dezvoltare a antrenorilor. În timp ce şedinţele practice, al căror „debut” va fi în ianuarie 2022, vor fi conduse de antrenori ai Politehnicii, conform specificului cursului și vârstei vizate.

La întâlnirea din 17 noiembrie a.c. au participat antrenori de la cluburile CS Atletico, FC Auto, Electrica, LPS Banatul, Tim Star, Alb Viola, CSS Bega, CFR (toate din Timişoara), CS Giroc-Chişoda, Timişul Şag şi Viitorul Arad.

„Clubul nostru are o deviză – Un Club Diferit – în primul rând le-am prezentat colegilor din Timişoara cum vedem noi fotbalul, o altă viziune, adică îl vedem un pic diferit. Încercăm să avem un schimb de experienţă cu antrenorii din zonă, pentru că e important ca toţi oamenii de aici să lucreze. Am o experienţă internaţională foarte mare şi am observat că secretul nu constă în ce face un club sau un antrenor, ci ceea ce face un grup sau o zonă, o regiune. În mare parte toţi ne cunoaştem, dar din păcate ne cunoaştem ca adversari şi nu găsesc normal ca antrenorii să fie rivali la copii şi juniori, persoanele care participă la dezvoltarea copiilor din zona de vest nu pot fi sub nicio formă adversari… Îi invităm pe toţi din ianuarie la un nou schimb de experienţă, între cluburi mai mari, cluburi mai mici. Pentru că noi toţi, nu doar Politehnica, devenim mai buni în momentul în care împărtăşim aceste opinii”, Sandu Tăbîrcă

Această actiune a fost concretizată cu sprijinul LPS Banatul, Domeniile Recaş şi D’arc Timişoara.